Najdi forum

TORTE

KO ZE TOLIKO GOVORITE O TORTA ME ZANIMA KAKŠNE TORTE STE ZE VSE DELALE- S TEM MISLIM OBLIKE JZA OD OKROGLE, KVADRATNE IN LUNCE….KOT PA OPAZAM STE VE BOLJ SPRETNE PA ME ZANIMA KAKA IDEJA?

KAKO SI POMAGATE DA PRIDETE DO ZELJENE OBLIKE? IMATE PEKAČE ALI ŠABLONE?

LP

Z navadnim pekačem… štirioglati ali okrogel… zelo lepo se iz pravokotnika razreže in sestavi letalo (imeli lansko leto)… enako se le razreže in sestavi smrečico. Snežaka sem naredila v dveh okroglih posodah in prekucnila :o)
Enako pikopolonico.
Sicer pa imajo sicer vsi zelo radi moje torte, nisem pa kakšen velik umetnik, glede na to, kaj vse sem tule že videla in brala… Dolgo let sem delala le okrogle in jih različno okraševala.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Čebelica:

Pikapoka:

še kakšna ideja bi se našla z iskalnikom – punce so res mojstrice!!!

p.s.: jaz pa tort sploh ne pečem – samo jem jih pa hudo rada ;-))

Evo nekaj enostavnih,oz.poenostavljenih variant:
metuljček (okroglo torto prerežeš na polovico in obrneš okrogline skupaj,formula (pravokoten pekač,kolesa posebej izrežeš kar s kozarcem iz dodatnega biskvita), 2 d avtomobil (tudi pravokoten pekač – izrežeš del pri sprednjem delu), ribica (okrogla torta,rep in plavuti naredila kar iz oblatov za napolitanke),vlak (sestavljanje pravokotnih biskvitov), čoln,jadrnica,tudi razne Barbie variante,žoga,miki miška…

Drugače pa poglej še na tej strani…je bilo govora o tortah,različnih oblikah,je pa tudi nekaj povezav do slik.

Pa še ena:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

ojla punce super ste

jaz sem pa vidla torto jurčka, kako bi se je ve lotile

zanima me tudi kako kraste: s smetano in jo pobarvate ali imate kak drug trik. kako narediti barvast obliv???

cau

Delala medveda, vlak, policijski avto, gasilca, … Pikija, kravo, ..pa še kaj:)

Jurček:
Spekla bi dva okrogla biskvita – enega čokoladnega in enega sadnega.
V bistvu bi delala dve torti – čokoladno in sadno (to tako vedno delam).

Za klobuk bi naredila čokoladno. Krog na polovico, prerezala biskvit – a bi vsako naslednjo plast naredila manjšo, da bi prišlo zaokroženo.

Enako bi naredila s sadno torto, krog bi v bistvu poravnala, da bi samo spodaj ostala okroglina. in isto bi delala v plasteh, k se manjšajo po velikosti – okroglina.

Za premaz klobuka bi uporabila sladko smetano, v katero bi vmešala kako – malo več, za bet pa lahko samo smetano.

Iz ostankov testa bi naredila še travo – smetano bi v zeleno pobarvala.

drugače uporabljam za barvanje jedilne barve in pa čokolado.

Lahko pa spečeš tudi pravokotno testo – samo potem moraš okroglino rezat.

Tudi mene čaka drug teden obilno praznovanje, pa še ne vem, kakšna oblika torte bo letos:) Še ni izjavil – če bo želja enaka pustni … jao, jao:))))
Ker pri nas mora biti vse 3D!

Na tem linku je prav lepa torta gobica

Lep dan, Helena

oj

sej ravno to gobico sem gledala kako pa do te oblike priti se mi pa niti ne sanja, sem ze delala da sem iz bistvita izrezala obliko…. da bi bila taka kot je v linku

a ima katera idejo

lp

Ojla!
Tudi sama sem se nekaj igrala z oblikami tort…
Pri večjih oblikah sem izrezovala različne oblike biskvita – kot Kate.
Za manjše oblike pa sem uporabila maso kot za ježke: zdrobljen biskvit, prepojen z mešanico mleka in ruma (ja, ja, saj vem, da to ni za otroke))) ali pa sadnega soka in želeja, potem pa premazano s kremo, ki je zakrila neravne dele…
Sicer bi pa morala poiskat fotografiji vsaj dveh tort in sicer VW hrošča in ribe… Mogoče bi kateri kaj pomagalo )))
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Tina, jaz bi pekla v okrogli skledi. Pečen biskvit v obliki polkrogle bi prerezala na polovico. Eno polovico (za klobuk) bi večkrat prerezala in nadevala z nadevom ter oblila s čokolado. Iz druge polovice pa bi oblikovala bet, ga enkrat ali večkrat prerezala in nadevala z nadevom, oblila z belo čokolado ali smetano ter okrasila do konca.
Tole mi je šinilo v glavo, ko sem si ogledovala sliko gobice. Upam, da sem vsaj malo pomagala, delala je pa še nisem.
Pa še to, iz ostankov biskvita pa bi naredila kroglice ali pa majhne gobice.

Lep dan, Helena

Ena5, krasna ideja!!!

Tudi jaz bi tako delala, pa nimam pekača v obliki krogle:(((

Ej, na teli strani, ki si jo dala, so pa hudo dobre oblike!Pa nikakor noče mali do sem, da pogleda:))) in izbere kaj.

Pekač v obliki krogle – lahko uporabiš okroglo jena skledo (seveda bi se tega verjetno že sama domislila če bi ga imela, saj vem).

Nekam majhna je za torto:))) Ali pa vedno pretiravam z velikostjo:)))

Saj že nekaj časa “kupujem” tak pekač, pa mi nikoli ne rata:) Zmeri sem naj tako “uhrna”:))) , ker se ponavadi drugače znajdem:)))

O, saj prodajajo tudi take ogromne – za kakšno nogometno žogo bi že prišla prav ;-)).
Važno da se znajdeš! ;-))

:)))) Saj vem, saj vem!
Ma ja, za tiste enkrat se malo potrudim, pa gre.
Če bi pa to večkrat delala, bi pa verjetno že poskrbela, pa bi ga imela:)

Sicer mi pa vedno vsi pravijo, da tudi iz najbolj enostavne stvari znam naredit zanost:) Pa kaj jaz moram, če pa želim, da je tudi “na uč” lepo, ne samo dobro:))

zanima me kje kupujete te pekače????

lp

Katere?

:))))
Jaz sem napisala “kupujem” – torej, želim kupit, pa še nisem kupila, ker še nisem videla takega, ki bi mi oblikovno in cenovno ustrezal.:)

Jih imajo pa skoraj sigurno v takih specializiranih prodajalnah za to. Pa od DrOetkerja sem jih že tudi videla. Samo mi je bil po moje predrag za to, kar jez uporabljam.

ja kateri koli pekač, jaz imam samo navadne oblike, okrogle in pravokotne???

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close