torte Galerija Grad
Ja pri Galeriji grad jih delajo pa iz plastičnih jačk, če je torta čokoladna, pa uporabijo kinder jajčka,Tistega plastičnega masla, ki ga imajo otroci za igro v svoji kuhinjici, pa namesto moke, kar pol kile pecilnega uporabijo.
Mislim ženska božja, jaz sicer ne poznam tele slaščičarne Mihalek,pa verjamem da je dobra slaščičarna, ampak vem tudi, da so torte od Gradu zakon, .
Malo prej pomisli kakšna so prava jajca, pa pravo maslo in ne vem kaj še
Lej jaz poznam slaščičarno Mihalek in točno vem, kako in kaj in iz česa tam delajo ter koliko truda vložijo v nabavo sestavin.
Česar pa za ostale slaščičarne ne morem trditi. Če verjameš ali ne, večina dela z jajci v prahu, ker se se bojijo salmonele in jim prava jajca niti na misel ne pridejo. Večina jih tudi ne dela krem ‘na roko’ in ‘iz nule’ ampak jih zmešajo iz praška. In večina namesno masla uporablja margarino, ker je krepko cenejša. Tako, da je uporaba razno-raznih praškov v slaščičarnah pravilo. En prašek za testo, drugi za kremo, pa lepo prodamo za 3 evre kos. Ker važno, da lepo zgleda in je kolikor toliko okusno, kaj je pa notri je pa itak vseeno.
Kako in iz česa delajo torte v Galeriji Grad, ne vem in tega nisem nikjer zapisala. Vem samo, da meni njihove torte niso dobre.
Sicer tort ravno ne kupujem, ker jih pečem sama, ampak ko me kdo vpraša, kje naj jo v Lj naroči, mu priporočim Galerijo Grad. Meni so tam dobre tako torte kot sladoled.
Mihalekovo imajo vedno pri sorodnikih, zdaj ne vem, ali imajo oni malo čuden okus ali pa sem jaz drugačnih navajena, so mi ali preveč putraste (domače maslo gor ali dol) ali preveč kremaste.
Forum je zaprt za komentiranje.