Najdi forum

torta

lep pozdrav,
mene pa zanma kako narediti čisto preprosto sadno torto iz vloženega sadja in smetane? Gre za to, da nočem uporabiti želatine, ki pa je v skoraj vsakem receptu… Lahko preprosto spečem testo, ga navlažim s kompotom, obložim s sadjem ter sladko smetano? Se smetana ne bp stopila ali sesirila zaradi sadja? S tortami nimam veliko izkušenj, zato bo vsak nasvet dobrodošel.
Bi bilo dobro torto dodatno premazati z džemom?

Jana

Najboljse smetane za take primere so rastlinske, ker se jih da veliko lazje zelo trdo stepti. Dobra in preprosta sadna krema nastane tudi, ce sadni jogurt zmesas v stepeno smetano (najbolje rastlinsko):
http://med.over.net/forum5/read.php?21,4825773,4828401#msg-4828401

Lp, mishika

Sama delam od sadnih jagodno. Za mazat uporabim tekočino, ki se nabere, ko jagode razrežem in posladkam in raztedčeno jagodno marmelado. Sok od vloženega sadja bo dober za to. V smetano dam vedno kremfix, rastlinske pa ne maram. Njen umetni okus tokoj prepoznam v sladici in mi je fuj.

Ej!

Naredi nutelino, bo zihr zažgala! 🙂

Najboljša sadna torta je itak brez pecilnega, kremfiksov in podobne navlake, ki itak ni potrebna.
Pa tudi rastlinska smetana je meni zanič- presladka. Smetano uporabim navadno ali alpsko, ki se vedno ziher stepe, brez dodatkov.
Sadje po izbiri.
Zložiš skupaj, izdatno navlažiš biskvit s kompotom od sadja, malo dobre marmelade, kanček ruma….to je to.

Miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close