Najdi forum

TorTA

Najboljša torta ki ste jo jedle do zdaj? Rada bi naredila torto, ki je drugačna ki sem jo delala do sedaj. Delala sem z smetano in zmiksanim sadjem, pa file iz pudingov. Pozna kera recept da bi bila iz skute, pa vendar sadna. ???

Na podlago namažeš sadni žele,
nanjo vliješ maso iz ( 1/2 jogurta+1/2 stepene smetane, sladkorja in limoninega soka po okusu in seveda ustrezne količine želatine),
ko se m a l o strdi, potisneš notri kakšen košček sadja, ko se v celoti strdi, obložiš s sadjem in preliješ s tortnim prelivom.

lep dan

Pri nas zadnje čase delamo in radi jemo ledeno torto s sadjem, recept je že objavljen.

Miranda

Poskusi s tole.. je res odlična!!

Biskvit:
3 jajca
6 žlic sladkorja
5 žlic moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor

Krema:
200 g mascarponeja (ali kakšen podoben npr. Philadelphia)
12 dag sladkorja v prahu
0,5 l sladke smetane
2 kremfixa (poleti tudi 3)

za nadev:
zmrznjeni gozdni sadeži (borovnice, maline, jagode)

Rumenjake ločimo od beljakov in te stepemo v trd sneg. V to maso vmešamo sladkor in vanilin, rumenjake in nakoncu počasi še moko s pecilnim. Odvisno od premera tortnega modela (jaz pečem v premeru 26 cm) in vrste peči, pečemo cca. 10 do 15 minut na 150 do 160 stopinj (preverimo z zobotrebcem). Ko je biskvit pečen ga namočimo. Jaz ga namočim s sokom pomaranče.
Za kremo stepemo smetano s kremfixom (po navodilih na vrečki), tako da postane res zelo trda. V drugi posodi z navadno žlico, metlico ali pač nečim, samo ne z električnim mešalcem, počasi zmešamo sir Philadelphia ali Mascarpone in sladkor v prahu in v to maso dodamo smetano (previdno in počasi vsaj prvič, ko delamo, da dobimo občutek).
Namažemo kremo in naložimo gozdne sadeže (odtaljene) Torta je boljša, če nekaj ur ali kar čez noč stoji v hladilniku.
Pa dober tek..

Tinara

Živjo zvezda,
poglej v bazi receptov moj recept za torto čebelico – nadev je iz jagod , skute, jogurta, smetane……

Sicer pa lahko v isklniku poiščeš recept za pecijo “Jagodni nebeški vrt”, ki sem ga napisala lani poleti – super dober recept za pecivo, sama ga večrta naredim v obli torte. Krema je iz skute in jagod, ultra dobra, lahka in osvežilna 🙂 Poskusi, nimaš kaj zgrešit!

Ta isti recept najdeš tudi na http://www.kulinarika.net, ker sem ga tudi tja poslala, in ena od obiskoval fouma je dodala tudi slikico – lahko pogledaš in boš točno videla, ko izgleda……mislim da te bo slika prepričala 🙂

LP in uspešno peko, zala

evo še link in slikica :

LP

Nam je vsec ta skutno-sadna torta:

Za biskvit:
3 jajca
3 zlice sladkorja
3 zlice moke

Jajca in sladkor penasto zmesam, narahlo dodam moko. Pecem 10-15 minut na 180°C.

Krema:
600 g pasirane skute
sok 1 limone
80-130 g sladkorja (po okusu)
300-350 g sadja (maline, jagode, cesnje,…)
4 listi zelatine
2,5 dl smetane

Zelatino namocim, smetano stepem. Zmesam skuto, sladkor, limonin sok in sadje (maline zmeckam in precedim, da odstranim peske; ostalo sadje delno narezem na drobne koscke, del pa zmeckam). Zelatino raztopim v malo vode ali soka (ce uporabim sadje v kompotu), vmesam v skutno-sadno mesanico. Na koncu primesam se stepeno sladko smetano in vse skupaj zlijem cez biskvit. Dam v hladilnik za cez noc.

Dober tek in LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close