torta – ?
Za rojs. dan bi spekla torto pikapolonico. Sem že pregledala vaše prejšnje poste, tako da imam načrt že razdelan. Eno plast biskvita bom narezala na manjše koščke, navlažila in dala v okroglo skledo, gor krema, pa plast biskvita, pa krema in še en biskvit.
Sedaj me pa zanima, kateri biskvit naj spečem v tortnem modelu (mislim da je 26 cm), da ga bom lahko dvakrat prerezala? Prosila bi za recept (koliko jajčk, sladkorja,…): Najraje bi imela čokoladni biskvit, krema bo iz gozdnih sadežev (+ puding). Premaz iz obarvane smetane + ostali dodatki. Za glavo bom uporabila kar piškotke (masa ala čokoladne kroglice) in jo oblikovala v manjši skodelici.
Ja, pa še to me zanima. Koliko koščkov lahko dobimo iz tako velike torte (za koliko ljudi)?
lp
Namesto da rezes biskvit po plasteh ti priporocam, da speces 2 biskvita za rolado (4 jajca, , 4 zlice sladkorja, 4 zlice moke ali 2 moke in 2 kakava- v najvecji pekac od pecice). Za koliko ljudi? Odvisno, koliko bo nadeva in kaksni jedci so :-)) Mojo pikapolonico je cca 20 ljudi zmazalo kot nic (nekateri so prisli po se en koscek).
Uspesno peko ti zelim!
Forum je zaprt za komentiranje.