Najdi forum

TORTA!!

Prosim če mi lahko katera odstopi recept za čokoladno torto! V bistvu bolj za čokoladni biskvit za torto!
Namreč rada bi imela tistega, ko se uporablja tudi za švarcvaltsko torto, ko se nekak v testo čokolada vliva in ne prah! Pol pa ima testo tako polni okus!

Zanima me še, če ve kako se naredi fila za torto, ki ima okus po evrokremu???
Vem da se dela z smetano vendar nevem kaj dam noter!!!

Najboljse cokoladno testo mi je se vedno tisto Stasino za saher torto (recept najdes na forumu, moje komentarje pa tudi). Pri tem testu se stopljena cokolada (jaz dam poleg se maslo) vliva v biskvitno osnovo in rezultat je res za vse prste oblizat. Edino kar lahko moti (mene sicer ne) je, da zgornja skorja odstopi (potem jo do konca postrgas pac z nozem).

Kremo z okusom po evrokremu poznam iz palacink, za torto pa sicer raje delam druge (ceprav bi bilo za spremembo tudi to zanimivo). Je pa cisto “ajnfoh”: stepes sladko smetano (jaz delam vse z rastlinsko, lahko pa uporabis tudi drugo) in po zelji dodajas evkrokrem (nutelo), ki je bil nekaj casa na sobni temperaturi oz. na bolj toplem in ni trd. In to je vsa umetnost :)).

Pa dober tek!

Lp, mishika

Čokoladno biskvitno testo je res tisto od sacher torte, kot je rekla Mishika. Omenila si schwarzwaldsko torto – tam je običajno navadni biskvit, obarvan s kakavom.
Za kremo mogoče misliš pariško kremo (zavreš sladko smetano, v njej stopiš čokolado in naslednji dan stepeš; ali bolj easy varianta v stepeno sladko smetano vliješ stopljeno čokolado ali vsuješ čokolado v prahu). Za to kremo enako najdeš polno receptov in nasvetov, v iskalec vpiši čokoladna torta, čokoladna krema ipd.
Če ne najdeš, se oglasi še enkrat, bom copy-paste prekopirala iz svojih buklic. Lp Mimi

Ne, ne tale krema se ne dela iz evreokrema, tista čokoladna pa nima okusa po njemu!
Nekak se dela z lešniki, mlečno čokolado…. nevem in tisto testo ni tako tanko kot pri sahar torti. Ampak dobiš sigurno tri plasti file iz enga biskvita za torto!
Najbolj me jezi to, da je takšno torto mi pekla mama za rojtni dan! In danes sem jo prosila za recept in ga ne ve več, nemore se ga spomnit…
Jaz pa imam to kremo po okuso še vedno v spominu in sigurno ne dala noter v smetano evrokrema.
Vedno je pekla take bolj lahke torte delane file iz smetane!
Testo pa tudi je delala nekako tako da je stopljeno čokolado vlivala not…
Nevem vseeno hvala za pomoč očitno se bom morala sama znajt!

Hej!
Letos mineva 40 let Nutelle.Lastnik in slascicar Ferrero je to pogruntal.Ze med vojno je v pomanjkanju cokolade napravil cokoladno lesnikovo mesanico za cokoladne bonbone “Gianduoti” ali podobno.Otroci smo jih imeli zelo radi.Potem je cez leta sledil se ta uspesni namaz.Eurocrem je podoben,pa ni isto.

Zdaj govorim na pamet,ker recept seveda ni objavljen.Jaz bi malo poprazila lesnike v pecici,jih fino zmlela v multipraktiku,na pari stopila najboljso(ki se tebi zdi) cokolado(jaz bi temno Lindt),dodala malo stepene smetane ali zmahcanega masla in mogoce malo mleka. Bi uspelo?Verjetno.
Potem pa malo v hladilnik.

Za biskvit pa imam ta recept.Mogoce bo pravo.

3 rumenjaki,3 beljaki,7 dag masla,7 dag zmehcane(na pari) cokolade,7 dag sladkorne moke,priblizno 3 zlice mleka ali vode,7 dag presejane moke,7 dag popecenih in olupljenih fino zmletih lesnikov(kaksen je tudi lahko samo nasekljan),scepec soli(cokolada pride bolj do polnosti okusa) in za nozevo konico pecilnega praska

Maslo,sladkor in rumenjake penasto umesamo s stopljeno cokolado(z el.strojckom),da lepo naraste.Temu dodamo presejano moko s pecilnim praskom vred,sol,zmlete lesnike,mleko ali vodo in umesamo s kuhalnico.Nazadnje se previdno od spodaj navzgor se trd sneg.Testo specemo v pomascenem in pomokanem modelu.Pecemo pri 170 do 190 stopinjah. Ce sem kaj pomagala,bom vesela Babi

Recept za marmorirano čokoladno torto:

200g jedilne čokočade
1 žlica olja
250g masla
10 žlic mehke moke
6 jajc
6 žlic sladkorja
vanilin sladkor
cimet

V vodni kopeli stopimo čokolado in dodamo olje. Zmehčano maslo penasto vmešamo, nato dodamo pol sladk., vanili sladk., malo cimeta in rumenjake. Beljakom dodamo preostali sladkor in stepemo sneg. Masleni masi dodamo presejano moko in nato narahlo vmešamo še sneg. Zatem vanjo vlijemo stopljeno čokolado, ki jo vmešamo tako narahlo, da se ne zmeša popolnoma z ostalo maso. Zmes zlijemo v tortni model in pri 170 stopinjah pečemo 20-25 minut.
postrežemo lahko še toplo z dodatkom sladoleda in smetane.

lp, orehek

Mimi, za schwarzwaldsko torto se naredi en biskvit, ki sem ga enkrat že napisala na forum (no, prepisala iz ene knjige). V osnovi je sicer biskvit, so pa dodani še mandelji in maslo (ter seveda prava čokolada namesto kakava). No, samo toliko, da se spet malo poleg štulim :))).

lp, mishika

Babi v čeraj sem sprobala tvoj biskvit za torto, najbolj je bil podoben temu kar sem iskala! Dobrega okusa je! Vendar malo sem bila razočarana ker je bil prenizki! Saj sem pol spekla še enga, da sem lahko dala noter tri file!
Hvala za recept, za drugič vem da ga morem podvojit!

Pikapolonica, jaz imam en recept za lahko, rahlo čokoladno torto z smetanovo kremo. Se dela iz Benkota. Poiščem recept in ti ga napišem, čeprav vem, da to ni čisto to kar iščeš.

Pikapolonica,hej!

Za pravo torto,s katero postrezes vec jedcev,so kolicine res majhne.
Jaz delam ponavadi biskvit z orehi namesto moke in uporabim 6 do 8 jajck.

Ta recept je v moji kuharici pod cokoladna torta.Vedno prepisem tocno.Nisem se delala,ker ne rada delam biskvita z mascobo. Drugace bi te opozorila,da je testa malo. No,zdaj imas osnovni recept in bos lahko drugic sorazmerno zvecala vse kolicine.

Mene pa zanima,kaksno kremo si naredila. Lp Babi

Mishika, hvala za pojasnilo. Schwarzwaldskih tort je res veliko variant, tale tvoja je bolj prava in bogata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close