torta
Lepo prosim, če mi zaupate kakšen dober recept za torto.
Namreč, naslednji teden ima fant rojstni dan in mu želim speči kakšno posebno dobro torto. Imam nekaj receptov, ampak nič kaj ne uspe. Sedaj pa bi želela kakšnega poštenega: dovolj visok biskvit, pa okusna krema bodisi za kakšno sadno torto ali pa za kremno, ledeno …
Prosim za preizkušene recepte!
Lep pozdrav!
Recept je tule (preberi tudi mnenja o receptu):
Čeprav bolj ko razmišljam… mogoče bi bila bolj primerna kakšna sadna tortica (glede na to, da je poletje). Pred časom sem pisala o otroški borovničevi torti – glede na to, da je sedaj borovnic v izobilju, bi mogoče prišla v poštev:
Upam, da sem kaj pomagala.
LP, Staša
Moj recept: manj kompliciraš, bolj uspe.
Vedno delam biskvit po tem receptu in vedno uspe brez hribčkov in vzboklin:
na eno jajce daš 3 dkg sladkorja in 3 dkg moke (jaz vzamem tako iz mlina, ki je malo bolj ostra od navadne bele mehke).
Jajca vsa skupaj ubiješ v skledo, dodaš sladkor in miksaš do penaste in mehurjaste goste mase. Moko presejem, dodam malo pecilnega (od oka – malo več kot noževo konjico) in jo z metlico ročno počasi vmešam v maso. Pekač obložim s peki papirjem, ki ga malo namažem z margarino – dno in obod. Vlijem maso, pečem na cca 175 cca 25 min. Ko vzamem iz pečice, zvrnem na drug peki papir, ki ga posujem z krist.sladkorjem. Ko je biskvit hladen, začnem ustvarjati……..
lep dan želim!
Forum je zaprt za komentiranje.