Najdi forum

torta

Imam en problem, ker bo veliko ljudi na rojstnem dnevu, sem ga razdelila na dva dni, naredila bom pač dve torti, zdaj me pa zanima, če lahko stoji en dan? A je bolje, da naredim prej samo oblate, oz naredila bom rolado in iz nje torto (upam, da me sploh razumete), obe torti bi naredila v petek zvečer, ena bi bila za soboto, druga za nedeljo. Ali pa imate kako boljšo idejo kdaj in kako narediti drugo torto?
najlepša hvala, branka

Torta lahko brez problema stoji na hladnem vsaj nekaj dni.

Naredi kar dve na enkrat, da si prihraniš čas.

Jaz ponavadi naredim torto brez preliva en dan prej, naslednji dan pa le preliv. Dam jo v hladilnik in biskvit se lepo napije tekočine (s katero ga namažem predno namažem s kremo), krema pa se tudi fino strdi. Lahko rečem, da je torta naslednji dan boljša kot isti dan. Čez dva dni je pa še vedno ista kot drug dan.
Torej, nič ne bo narobe, le dobro namoči biskvit!

Popolnoma se strinjam z Mirando.Tudi rolado naredim vedno dan prej,naslednji dan je boljsa.Torto sem tudi ze dala v frizer,perfektno.Zivljenje si moramo poenostaviti,se zlasti pred praznovanji. Lepo praznuj Manca

Od slaščičarjev sem slišala, da je izraz “sveža” torta čisto zgrešen. Torte se isti dan menda sploh ne sme jesti, ker mora en dan odstati, da se prepoji in postane celovita torta. Če torto naročiš v slaščičarni, 100% ni pripravljena tisti dan. Sicer je malo odvisno od kreme, vendar večina “normalnih” tort drži v hladilniku več dni. Problem je stanje na sobni temperaturi, šele takrat se razvijajo bakterije, ki nas tako strašijo pri pokvarjenih tortah (to se dogaja v kakšni slabši slaščičarni, ki nima dobro hlajenih izložbenih vitrin, prodaja pa tudi ni tako tekoča, da določeni kosi ne bi cel dan stali v izložbi).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close