Najdi forum

TORTA

To morate narediti!

BAJEDERA

25 dag mletih orehov
25 dag mletih albert keksov
1 dl vode
50 dag sladkorja
15 dag stopljene čokolade

vedno delam x2 v srednje velikem pekaču.

V vroči vodi prekuhan sladkor zmešamo med orehe in albert kekse ter pustimo, da se ohladi. Dodamo 25 dag spenjene margarine, dobro premešamo in maso razpolovimo. V eno polovico vmešamo še 15 dag stopljene čokolade. V model najprej razdelimo maso s čokolado, nanjo porazdelimo svetlo maso. Posebej stopimo 15 dag čokolade s 3 dag margarine in prelijemo po ohlajeni masi. Postaviš v hladilnik in pustiš 2 uri, nato pa narežeš na manjše kvadratke.

Jaz včasih kupim kar glaszuro v trgovini in polijem čez.

Dober tek, je res dobra zadeva in imam takih še nekaj za drugič.

C

Živjo!

Tudi mene mika tale tvoja torta, pa me zanima v kakšnem modelu jo pečeš (premer)?

Hvala.

Ne vem, če je prav, da jaz odgovorim vemdar: premer mojega modela za torto je 26 cm.

C

Sem ga izmerila in ima mere: premer = 27 cm, visina pa 6 cm

lp

Ja, Jessy,
prav si razumela, vendar je ta “polžja hišica” v ležečem položaju.
Sliši se skomplicirano, vendar v resnici ni toliko dela, je pa resnično lepo videti potem narezane rezine (rezine navadne torte itak veš, kako zgledajo, za tole si pa predstavljaj, da plasti stojijo pokončno in ne vodoravno, kot pri navadni torti…).
No, ja, če je pretežko razumeti oz. je moja razlaga prekomplicirana, nič zato! Sem le hotela svetovati! V vsakem primeru pa en lep pozdrav tudi z moje strani.

No, meni je zdajle vse jasno, prej pa tudi nisem bila čisto sigurna.
Res zanimiva ideja, hvala!

No, jaz sem se zdajle vrinila semle, a sem si vse recepte sprintala in jih sprobam ob priliki.
Hvala punce!

lp

Petra, ne pozabi napisati mnenja.

Zanimivo, zanimivo…. vsekakor bom probala narediti! Po moje mora bit zares “odstekano”!
Hvala!

lp

Ta recept za rafaelo kolač ni dobro napisan. Napaka je pri testu: ni 6 jajc ampak 6 beljakov in mleka se ne doda nič.
Jessy preveri svoj recept prosim.

Pa tudi zanima me, koliko časa pečete to testo, in kako? na pomaščenem pekaču ali na peki papirju?

Imate prav….res sem narobe prepisala. Ker imam vse sestavine na kupu sem zamesala.

Ja, v testu se uporabi samo beljake, sladkor, kokos in moko. Za kremo pa 6 rumenjakov, 10 dag sladkorja, 3-4 zlice moke, 3 dcl mleka, 2 vanilija in 1 maslo. Se opravicujem za nastalo napako! Hvala za opozorilo!

Jaz nisem pekla na pek papirju, ampak v teflonskem pekacu. Sem ga namazala z margarino. Po moje ga lahko tudi na pek papirju, sam potem moras malo prestavljati.

Ne vem tocno koliko casa sem ga pekla. Jaz vse biskvite in podobne kolace pecem na 180 C, nato pa gledam na barvo in ko se mi zdi, da bi moglo biti peceno, preizkusim s konico noza. Ma po moje se pece cca 30-40 minut.

Lep pozdrav!

Nočem biti ena zoprnica, ampak skoraj vsi oblavljeni recepti tule so prekopirani iz Kulinarike in zdi se mi bolje, da če recepti niso vaši, da do njih napišete povazave.

Pa brez zamere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close