Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta za roj.dan

Torta za roj.dan

Prosim, predlagajte mi kakšen ZELO lahek recept za pripravo torte za rojstni dan (za otroka). Nisem ravno talent za te stvari in tudi časa ni več, da bi eksperimentirala. In naj bo čimbolj poceni… Zahtevna, kajne :-)))?

Jaz imam zelo enostaven recept s katerim delam rulade, sem ga pa že uporabila za torto.
6 jajc in 6 žlic mletega sladkorja stepam tako dolgo, da res pošteno naraste. Dodam dve žlici olja, še malo stepem in ročno vmešam 6 žlic moke s pol pecilnega praška. To zadostuje za dve roladi. Ko sem delala torto sem prav tako pekla vsak oblat posebej, ker sem se bala, da mi ne bi prav zraslo. Iz tega lahko spečeš tri malo manjše oblate – so zelo hitro pečene(menda 5 – 10 min, gledam da postene lepa rumena in je O.K.), ali pa dozo zmanjšaš – nič lažjega. V pekač dam ponavadi peki papir, da se ne prilepi.
Kremo pa narediš tako kot vam je všeč. Najenostavnejša je smetana. V tem primeru je boljše uporabit po rastlinske pol navadne (rastlinska ostane bolj čvrsta, navadna pa da boljši okus). Za čokoladen okus ji primešaš par žlic Benka (v že stepeno). Lahko namažeš marmelado ali nutelo in na vrh smetano.
To bi bila najenostavnejša torta( s pečenjem in hlajenjem vred ti ne bo vzela niti eno uro), sem pa prepričana, da boš dobila še kako idejo.

Lahko narediš biskvit kot ga je opisala jzst. Sama ga delam malo drugače, brez maščobe. Vzamem 5 večjih jajc, stepam jih z 18 dag sladkorja, dokler masa lepo ne naraste, potem pa previdno vmešam 15 dag moke, ki sem jo prej presejala z pol pec. praška. Najbolje je, da moko vmešaš ročno. Če želiš temen biskvit, dodaš skupaj z moko žlico kakava.

Obvezno biskvit namočim, naj bo za torto ali rolado. Običajno je to z vodo razredčena marmelada. To da biskvitu sočnost, ker je drugače precej suh.
Biskvit prerežeš in polniš. Lahko vzameš 3/4 l sladke smetane, jo stepeš skupaj s trdilcem. Približno 1/3 smetane namažeš na spodnjo ploskev, drugo 1/3 pa zmešaš s sadjem, nadevaš, s preostalo smetano pokriješ nadev in pokriješ vse skupaj z z gornjo ploskvijo. Po vrhu namažeš torto s stopljeno čokolado, ki si ji primešala malo masla ali sladke smetane. Torto lahko okrasiš s kakšnimi lepimi bonbončki.

Naši otroci so take torte vedno oboževali, še posebno jagodno.

lahko naredis tudi torto brez peke. vzames navadne kekse,maslo,sladkor /dodas lahko se vanilij sladkor/. kekse zdrobis,pomesas z maslom in sladkorjem in oblikujes “testo”. raztegnes ga na tortin model . oblozis ga lahko s skuto zmesano z maslom, kislo smetano,stepeno sladko smetano in sladkorjem. v ta nadev lahko primesas se kaksno sadje, lahko pa na grobo narezane orehe,rozine…po zelji. vse skupaj postavis v hladilnik za par ur. lp petra

torta iz Nutelle je poceni in dobra in lahka za nardit, klikni na link:

Prosim, usmilite se me, rabim točne količine (g, dl,…) :-)))

zal,ne bo slo !!:) ne vem niti,kje sem recept pobrala. delam pac “od oka”.
recimo :

za testo
1/2 kg piskotov
20 -25 dag masla
10 dag sladkorja
1 vanilij

za nadev:
20 dag fine skute
1 loncek kisle smetane
1 malo stepeno smetano
malo sladkorja-cca 10 dag
10 dag masla
1 kremfix
malo naribane lim. lupine

sadje:
to pa res priblizno…ce hoces imeti v nadevu vec sadja,daj vec, sicer….bos videla,ko bos mesala. upam,da ti bo vsaj malo v pomoc ! petra

Pri nas vedno uspe sadna torta, narejena takole:

5 jajc in 150 g sladkorja stepam 10-15 min. Nato dodam 150 g moke in NARAHLO premešam. Masa je tekoča. Pečem na 180 stopinj približno 35 min.

Biskvit ohlajen prerežem na tri plasti – dve debelejši, eno čisto tanko.
Za kremo stepem 2 sladki smetani s Kremfixom. Dodam 3 žlice pudinga, skuhanega na kompotu in sadje iz kompota (uporabiš katerikoli kompot, puding pa skuhaš na kompotu – čisto navadno, le brez sladkorja. Puding daj takšen, kot je kompot npr. jagodni kompot-jagodni puding. Če nimaš ustreznega pudinga, uporabi vanilijevega). Vse to zmešam in dodam še tanek biskvit, nalomljen ne koščke.

Spodnji del navlažim s kompotovo vodo, namažem z marmelado, dodam nadev, pokrijem z drugim delom, ki ga tudi rahlo navlažim.

Torto dam na hladno, najbolje je, da čaka čez noč. Naslednje jutro namažem s smetano in okrasim.

Enostavna, dobra in ne predraga! Lepo praznovanje želim!

Lahko pa kupiš že narejen biskvit za torte v trgovini. Imajo navadnega rumenega in rjavega (čokoladnega).

Kreme narediš po želji ali po zgornjih receptih.

Navlažiš biskvit s kompotom iz vloženega sadja, dodaš sadje, preliješ s pudingom. Na vrhu okrasiš s stepeno smetano (+kremfix – da je smetana bolj stabilna).

Lp, Ela S

In ta kupljeni bislvit sploh ni slab; z dobro kremo in s tem, kar svetuje Ela,
bo res njami. Poleti se je tudi sama kdaj posluzim:) Lep pozrav Babi

Ha. Enkrat sem delala iz tega kupljenega biskvita. Za kremo pa sem uporabila kupljeno “parfe kremo” instant prah, ki sem ga samo zmiksala na mleku po navodilih iz vrečke. Torta, ki je izginila v trenutku in so si otroci oblizovali prste.Okrasila pa sem jo menda s smetano in Smarties bombončki. Tudi to je v redu rešitev.

Tole ČOKOLADNO TORTO jaz ponavadi začnem delati dva dni preden jo postrežem – prvi dan pripravim kremo, drugi dan jo “sestavim”, tretji dan jo dokončam/okrasim in še isti dan je ponavadi zmanjka:)
(lahko pa tud vse v enem dnevu, le smetana se mora pred stepanjem res ohladiti!)

Sestavine:
4 beljaki
150 g sladkorja / 175 g sladkorja za čokoladni biskvit
4 rumenjaki
100 g moke
30 g kakava za čokoladni biskvit
50 g gustina
1 žl. pecilnega praška

Priprava:
Vrstni red!!
Beljake stepeš, dodaš sladkor, vanilin in rumenjake. Zmešaš. Dodaš moko, pecilni prašek , (kakao) in gustin.

Pečeš 25 – 30 min pri 200°C.

*Za velik pekač vzameš sestavine x1,5!

ČOKOLADNA KREMA

Sestavine:
0,75 l sladke smetane
300 g kakava (če imaš čokolado, jo sladkaj, ker je drugače grenko!)

Priprava:
Smetano zavreš in ji dodaš čokolado.
Za čez noč postaviš v hladilnik. Drug dan stepeš in namažeš na torto.

Za namaz oblatov uporabim mleko.
Tudi sama sem že uporabila kupljen biskvit – dober je!! Samo dovolj ga namoči!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close