Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta za foro

torta za foro

Ojla, tu se polne idej, pa bi še jaz pristavila svoj lonček……
Naredila bi torto, za neko zabavo vendar bolj za hec kot za res. Namreč leseno (ali imate drugo idejo?) okroglo osnovo bi okrasila, da bi bilo videti popolno in realnost bi se pokazala šele, ko bi jo hoteli razrezati. Imam pa vprašanje-kako naj polijem s čokolado to leseno klado, da se raztopina ne vpije v les? Naj jo zavijem v alu folijo ali kaj mi svetujete?
Hvala

Ena kolegica je lani naredila tako, ampak jo je okrasila samo s smetano. Mislim, da je porabila kar nekaj litrov smetane. Gor je dala še srebrne kroglice (biserčke), da je zgledala čisto prava poročna torta. En kolega je nasedel in je že nosil krožnike :-))

Kaj pa iz stiropora?

Iz mase za vlivanje, ki jo potem pobarvaš.
Lahko tudi iz kartona, če imaš primerno obliko ali iz papirne kaše.

Jaz sem naredila torto iz balona, v njem pa vodo. Jo okrasila in lepo postavila na mizo. Ko jo je mož prerezal, je bil ves moker. To je za praznovanje zunaj!

Hojla!

Jaz pa sem naredila torto iz roza rolic WC papirja.
Če te zanima, lahko pošljem slikico….

Mi smo za 70 letnico našega sodelavca prinesli torto iz brisač. Bila je prečudovita. Aranžirali so nam v eni trgovini v industrijski coni Rudnik. Tako jih je aranžirala, da je zgledala kot prava torta, okrašena s smetano. Gor je celo nekako zalepila svečke. To je bil hec. Ko smo mu to dali se je sodelavka, ki mu jo je dajala, kakor “slučajno” spotaknila in je vrgla “torto” na njega. Kaj je bilo to vpitja, dokler ni ugotovil, da ni prava. Zelo dobra domislica. LP Silvia

Za osnovo lahko uporabiš polento. Lepo se oblikuje v modelu in tudi preliv se dobro obdrži.
LP

En lep pozdrav!

Kaj pa, če bi naredili osnovo za torto, v kateri bi “manjkal” en kos (lesa, stiropora, mavca,… vseeno česa) in namesto tega kosa vstavili pravi kos torte??? In jo potem okrasili kot čisto pravo torto… Edino zapomniti si je treba, kje leži prava tortica…

To foro so nekje uporabili, in verjemite, da je bilo ogromno smeha, ko je slavljenec skušal zarezati v torto, pa ni šlo… Potem je pa dekle, ki je vedelo, kje je pravi kos, pokazalo, kako se reže torto ))) In seveda odrezalo lep kos torte )))

Vsekakor je treba torto okrasiti na način, da bo slavljenec moral zarezat v les (ali pač v material, iz katerega je torta)!!!!!!

Glede vpijanja čokolade…
Vpijanje čokoladne glazure v biskvit prepreči tanko namazana marelična marmelada… Mogoče bi tudi tu opravila svoje delo???

Lep podrav!

Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ko je moja teta praznovala 40.rojstni dan, sta ji sestrična in stric pripravila “ponarejeno torto”. Bila je iz stiroporja, na sredo pa sta izrezala luknjo in vanjo spravila darilo (škatlico z uro). Okrašena je bila kot prava. Bilo je veliko smeha ob rezanju!

udb

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close