torta vlak
Nekaj sem ze prebrala o torti vlaku,tudi video sem ze pogledala, pa me zanima ali ga je katera ze delala, imate kaksne domace fotke?
Torta je prav v obliki vlaka. Samo ne vem kako bi lahko naredila tako torto s kaksnim sadjem ipd, da se ne bi sesula. V videu je samo kolac premazan z barvno kremo, ni kot prava torta. Zato sem razmisljala, da bi morda naredila ra kaj podobnega, da bo se torat lahko okusna:
http://www.kremina.com/default.asp?mID=menu_kremina&pID=otroske
Poglejte A 056 – vlak
Hvala za vase ideje!
Za A056 (pa tudi A036) lahko narediš kakršno koli torto, tudi sadno smetanovo. Pri A036 lahko dodatno obrezke od oblike torte porabiš za rahel relief (pred brizganjem kreme), da so okna, lokomotiva ipd. rahlo izbočeni. Prej si je dobro zadevo natančno narisati na papirju v isti velikosti, s kremo in biskvitom potem zgleda drugače in prav pride predloga za plonkat.
Enkrat sem sinu naredila torto-vlak, to je bila pravzaprav moja prva torta, še slikala je nisem. Vseeno pripenjam poskenirano fotko, vendar ne primerjaj s spletnimi fotkami. Princip je drug, namreč po vrsti sem nizala rolade, za lokomotivo je dodana tretjina rolade za kabino, dimnik so Gorenjkine roladice, kolesa so piškoti, vse skupaj sem povezala s čokoladnimi bobi palčkami. Premalo sem bila pripravljena, nisem imela kartona, da bi vlak lepo raztegnila, na koncu sem v naglici sestavila v krog na tortnem pladnju. Sedaj šele vidim, kako je fotka slaba. Če te zanima, opišem kaj več.
Sama ideja se mi še danes zdi dobra, spečeš lahko kakršno koli rolado, tudi sadno smetanovo. Če gre za praznovanje, prav pride, da je več različnih rolad, eni bi čokoladno, drugi sadno, saj veš. Glede na število jedcev se lahko poljubno dodaja vagone. Z nekaj domišljije in potrpljenja se lahko lokomotivo in vagone precej lepše obdela. Čokoladni obliv ali smetana ali sladkorni obliv ali na gosto sladkor v prahu. Okrasi se lahko s smarties bonbončki, mrvicami, nariše okna, vrata… V dimnik sodi kosem vate kot dim… Odvisno od tega, koliko imaš časa in volje za pripravo…
LP Mimi
No takšna je bila naša torta ob praznovanju Matevževega 3.rojstnega dne.Biskvit sem spekla kar v velikem pekaču iz pečice,ga razrezala in sestavila torto.Nadev je bil saden (smetana in sadje),okrašeno s smetano (pol rastlinske – pomurskih mlekarn,polovica “taprave”).
Forum je zaprt za komentiranje.