Torta uspela
Nekaj časa nazaj sem tu gor dobila idejo za torto – pikapolonica. In prejšnji teden, ko smo praznovali, sem se je lotila. Retultat je bil: odlično (po besedah dvornih preizkuševalcev). Naredila sem jo pa po naslednjem receptu (bolje postopku):
Skledo za solato sem obložila z rolado (čokoladni nadev). To je bil trup. Za glavico sem obložila skledico za kompot. Za vsebino torte sem uporabila bebi piškote in pa jagodno kremo.
Jagodna krema:
1 sladka smetana
6 listov želatine
0,5 l jagodnega jogutra
Želatino namočiš v hladni vodi in jo kasneje raztopiš v delu toplega jogurta. Smetano zmikšaš, dodaš jogurt in razpuščeno želatino.
To kremo, jagode iz kompota in bebi piškote sem izmenično zlagala v posodo. Piškote sem rahlo polivala z mešanico ruma in jagodovega kompota (da je bila bolj sočna).
Za premaz sem zmiksala smetano in ji dodala rdečo barvo. Pike so bile jaffa piškoti. Glavo sem prelila s čokoladno kremo ( stopljenamargarina in jedilna čokolada), tipalke so bile čokoladne banance, oči in usta pa smraties bombončki. Na vrh banac sem dala še okrogle gumijaste bombone, ki imajo v sredi luknjo.
No, sicer ni bla, kot iz slaščičarne, bila pa je zelo sočna in zelo, zelo okusna.
Forum je zaprt za komentiranje.