Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta-tipkovnica

torta-tipkovnica

pozdravljene

rada bi prijatejici za roj. dan naredila torto v obliki tipkovnice. pa nimam pojma kako se lotit. a ima katera kako idejo
hvala

Spečeš rolado ali dve, ki pa je ne zviješ. Potem pa biskvit narežeš v plošče v obliki tipkovnice, sestaviš s poljubnim nadevom. Preliješ s čokolado ali kakšnim svetlim prelivom in nariše oz. napišeš črke in vse znake.
To bi bilo tako nahitro in po moje najbolj enostavno. Bodo pa še druge povedale.

Lp, Maja

Se mi je zdelo, da se je od tega že pisalo.

O
HVALA A MOGOČE IMA KATERA KAKO SLIKCO???

LP

Tole je sicer cel računalnik…
Samo jaz bi vzela kakšne bolj svetle karamele ali pa celo biskvit narezala na kocke in z nutello napisala gor črke.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

vau ful dobra ideja

a mogoče ves kako je monitor narejen???

lp

Tako sliko za na monitor bi jaz naredila tako (slika ne bi bila za pojest- če to želiš, potem sliko naročiš v kaki slaščičarni ali pekarni): poljubno fotografijo bi poskenirala, če že ne bi bila v digitalni obliki, natisnila na papir željenega formata, “oblekla” v razkuženo prozorno mapo – srajčko in jo nekako (morebiti s skritimi zobotrebci) pritrdila na biskvitni del, robove kjer se stika pa bi prekrila s kremo- smetano ali karkoli bi že uporabila za preliv. Tega še nisem delala – dobila sem le asociacijo ob gledanju fotografije navedene “računalniške” torte:)

ja jaz bi na monitor kar napisala vse najboljše….itd.

samo nevem kako je sam monitor skupi spacan???

lp

Hanica, po moje bo najlažje, da kar po plasteh zlagaš… biskvit, krema, biskvit, krema, toliko časa, da bo dovolj visoko… potem pa še kakšno dodatno plast za sprednji, višji del, do konca pa oblikuješ s smetano.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close