Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta-pomoč prosim

torta-pomoč prosim

Prebrskala sem vaše recepte za torto in se odločila, da bom mojima otrokoma za drugi rojstni dan spekla torto v obliki pikapolonice in metulja. Imam dve vprašanji:
– pikapolonica je polita z rdečo glazuro (ne vem kako narediti rdečo glazuro)
– metulj pa je okrašen z barvno smetano (kako obarvaš smetano)

Hvala vam za pomoč in dobro kuho in pečenje želim.

Tukaj je Staša naredila torto pikapolonico.Nekje proti koncu je tudi opisala postopek,kako je dobila lepo rdečo barvo:

Barvno smetano dobiš tako,da smetano obarvaš z jedilnimi barvami (dobiš v vsaki malo večji trgovini – pakirane so po 4 skupaj,pazi da ne kupiš tubic za pisanje). Ali s kakšno žlico želeja (v kompot zakuhaš puding in odvzameš kakšno žlico za obarvanje smetane),žlico marmelade…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Pri barvanju smetane samo pazi, da daš barvo v smetano in šele nato stepaš. Za lepše oblikovanje torte pa je bolj primerna rastlinska.
Ker barve rade spremenijo okus (industrijske), jih je dobro dati čim manj, pa raje sproti dodajš, če je barva premalo izrazita.
Rdeča barva pride tudi, če smetani primešaš jagodno čežano .. ni sicer tako izrazito rdeča, je pa definitivno bolj okusna kot industrijska.

Lp.

če pa uporabiš iskalnik, ali pa samo listaš po sporočilih, par strani nazaj, dobiš pa še mnogo idej o tortah, o kremah in še čem:

So mi všeč tvoji odgovori, fejst huda. Ampak tako lepo je nekaj vprašati in se potem pogovarjati, ne pa samo brskati po že povedanem. Saj pol pa niti foruma ne bi rabli! Ne bodi zdaj huda še name. Se malo hecam.

Sploh nisem huda, le bolj strogo želim “nastopiti”, zato tak nick.
Všeč so mi pogovori tukaj na forumu, zato jih redno spremljam, vsi se iz njih mnogo naučimo.
Vendar je mnogokrat praktično in hitreje, če se pogleda že napisano, zato od časa do časa opozorim na iskalnik.

hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close