Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta Pikapolonica – uspeh!

Torta Pikapolonica – uspeh!

Pozdravljeni,
vsem, ki ste mi zadnjič pomagali z nasveti, kako izdelati torto v obliki pikapolonice, s ponosom javljam, da je torta krasno uspela.

Z mojo malo pomočnico sva naredili takole – včeraj sva spekli dve ruladi in ju namazali z jagodno marmelado. Vzeli sva največjo skledo za sadje, jo namazali z maslom in ( z notranje strani, jasno) obložili z alu-folijo. Nato sva notranjost sklede obložili s kosi rulade in v skledo stresli zmes smetane in gozdnih sadežev- borovnice, maline, jagode. Vmes sva po sredi spet naložili plast ruladnih kosov in nanje stresli smetanovo zmes ter končali s telekotki (ki so se nam pač valjali po omari). Skledo sva postavili v hladilnik.

Danes sva zadevo z lahkoto stresli na pladenj. nekaj rulade, ki je še ostala sva oblikovali kot glavo, pobarvali s čokoladnim sladkim grehom z želatino in priključili trupu.Tega sva pobarvali z jadonim sladkim grehom z želatino. Nanj sva narisali krilca. Pike so bili zgornji deli munch-mallows-ov – pa ravno 6 jih je bilo (za 6 slavljenkinih let!). Tipalke so bile prerezane mini čokoladne rolice Milky Ways (te sladkarije so se nam tudi valjale po omari od bogve katerih obiskov…), za očke pa sva porabili dva rjava Smartie bonbona. Usta so bila sicer bolj klavrno narisana z rdečim prelivom, vendar se je nekako videlo, da se pikapolonica smeji, pravzaprav krohota :)))).

MOrda bi bil estetski videz take torte, ki bi jo naredil “pravi” slaščičar lepši, vendar so jo vsi (!) gostje silno pohvalili – prej in potem, ko so jo zmazali do zadnjega koščka…

Še enkrat hvala vsem za nasvete, vlili ste mi voljo in pogum, da “znam, če hočem”, tako da bova z mojo malo slaščičarko gotovo spekli še kar nekaj tortic.
Juhu, se že veselim!

Lahko in mirno noč ter lepo nedeljo vam želim,
ponosni slaščičarski vajenec
Ali

Ali, cestitam!!!!

Sem se veckrat spomnila na tvojo tortico, kako neki ti je uspela. Vidim, da si zelooooo ustvarjalna!!! Zdaj pa kar veselo na kaksen nov izziv…. :))) Kaj bo naslednjic????

lp, Jessy

Me veseli, da vama je uspelo in da ste imeli lepo praznovanje.Ob priliki še jaz poskusim.Pa še eno vprašanje: tale sladki greh, ki ga omenjaš:a obstaja že takšen z želatino in ga kar direkt namažeš, ali želatino sama dodaš?

Dobro jutro, Hali,

želatino sva midve kupili v prahu in jo raztopljeno primešali “sladkemu grehu”.
Dobro, da sem en kos tortice “skrila” v hladilnik, da sem jo včeraj v miru okusila :)))).

lep dan,
Ali

Ali hvala za hiter odgovor.Redkokdaj uporabljam sladki greh, pa sem mislila, če imajo že kakšno novo zadevo. Dobra pogruntavščina, tale sladki greh, prevsem zaradi barve, je še nekako najbolj okusno,bolj kot smetana zmešana s tistimi jedilnimi barvami.

Glede poizkušanja: jaz ponavadi ne pojem niti koščka (pa sem drugače velik sladkosned).Ne vem, kar nekako mi ne diši, verjetno od silnega pripravljanja in pričakovanja.Mogoče bi bilo dobro skrit kakšen košček za drug dan, ko se napetost malo poleže.

Tudi tebi lep dan,Hali

Čestitam!

Ampak kaj so to telekotki?

:))), to so Teletubbies piškotki, ki jih je mož nekoč kupil, ker je mislil, da so kaj posebnega – narisane imajo obrazke telebajskov (so pa navadni “Albert” piškotki naše mladosti…..

Lp, Ali

Sem te imela v mislih ta vikend, veš. Tebe in tvojo malo pomočnico. Tudi pri nas pripravljamo žur za šesti rojstni dan ( uh, kako hitro rastejo ), in sem čakala na tvoje rezultate. Čestitam vama za uspeh ! Mi se še odločamo med pikapolonico in jaso na kateri bi se pasel konjiček. Imaš mogoče kakšno idejo za travo, obarvana smetana mi nekako ne gre, sem pa premišljevala, da bi kokos obarvala z jedilno barvo. Lep pozdrav !

Živjo, Tanja, moja znanka je svojemu sinu spekla tortico, na katero je kot travo napikala kratke kose razcepljenih bobi-palčk, pomočenih v jedilno barvo.
Sliši se precej odbito, ampak na tisti tortici je trava delovala kot prava trava -je bil pač travnik bolj divji in ne negovan z angleško travico :))))….

Veselo pričakovanje (to smo odštevali!) in praznovanje vam želim,
Ali

Aaa! :::)))))))))))

Hvala za idejo ! Smo pa včeraj našle eno jedilno barvo doma in naredilno testno travo. Sicer je bila rdeča, ampak videz je pa originalen. Tako, da bom kupila zeleno jedilno barvo in bomo veselo barvale kokos sem in tja pa bo verjetno kakšna bobi palčka. Odštevamo pa že ja, saj priprave so pravzaprav ta lepši del praznovanja, višek je pa priprava torte, aja, čist na uho ti povem, da jaz ponavadi tudi kakšen košček torte skrijem za naslednji dan. Tako paše v miru ob kavi.Pozdrav!

Ta vikend sem poskusila tudi jaz in uspe brez problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close