Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta pikapolonica – spet – okrogla posoda?

torta pikapolonica – spet – okrogla posoda?

Tudi jaz sem se že skoraj odločila, da naredim hčeri za rojstni dan torto pikapolonico.

Pa še malo kombiniram recepte. Rada bi čimmanj delala z želatino. Tako bom naredila biskvit in kremo po spodnjem receptu “moj novi experiment z jagodami”. Krema je brez želatine, mislim da iz skute, sladke smetane, jogurta in sadja.
Biskvit pa razmišljam ali naj naredim v glineni posodi, ki jo imam ponavadi za pečenke, je ovalna in spodaj malo zaokrožena. Ali bi bilo bolje narediti čisto okroglo?

Pa me zanima kakšno posodo uporabite pri izdelavi trupa pikapolonice? A tiste srebrne okrogle? Ali kakšne druge?

ALi posodo predno date notri biskvit, pa potem kremo, oblečete v papir ali samo potem povrhu, predno obrnete posodo?

Povrhu pa bom naredila kremo z želatino, jagodami, mogoče malo malin, smetana… iz tukajšnjih receptov. Pa mančmelovse in banane…

Upam, da bo uspelo…

MAlo mi svetujte, sploh glede posode, ve ste že take mojstrice.

Lep pozdrav, v

nism še veliko izkušenj s tortami, ampak pikapoko sem že delala, 2 tedna nazaj.

jaz sem spekla navaden okrogel biskvit in ga prerezala na trikotnike, 8 jih je pršlo.

počakala do se je ohladil in jih razpolovila po širini. v okroglo posodo sem najprej dala prozorno folijo in začela polagati v sok namočene trikotnike, ko sem obložila celotno površino, sem dodala, sadje in smetano, ker sem pač delala sadno, in zapolnila še s preostalimi trikotniki, in še 1x ponovila isto. in v hladilnik. potem pa hop na pladenj in okrasit.je super stalo in lepo se je rezalo, čeprav sem imela na voljo samo 3 ure:))

lp

Kakšno okroglo posodo si uporabila?

V

posoda je za solato taka mal večja, prozorna.

Jaz sem letos delal pikapolonico, oz. kar 2, ena navadna in ena brez jajc in mleka.
Upam, da mi bo uspelo prilepit slikco.

Ne vem kaj toliko komplicirate kje spečt testo. Jaz za vse torte specem kar roladni biskvit in potem režem željene oblike.

Čez 14 dni moram naredit Subaruja (glej priponko 2).

Če katero kaj zanima naj mi javi.

Kako pa si ti dobila tako rdečo barvo?

v

Ja,mene tudi zanima kako si dobila tako lepo rdečo barvo. In tudi v kakšni skledi si naredila (premer).

Za avto pa tudi pošlji slikice,ko ga boš naredila!!! In navodila.

Vam opišem jutri, danes ni časa. bo, pa pripela še kakšno slikco za druge oblike oz. slike (Oli Poli Roli, mucek, bager Drejc…)

lp

No kot obljubljeno. Kot sem že napisala jaz za vse torte vedno pečem biskvit kot za rolado, več plasti posebej in nato režem oblike in sestavljam. Tudi za pikapolonici sem naredila tako (no za eno sem spekla bananin biskvit brez jajc in mleka). Nisem uporabljala nobene posode. Samo izrezala sem različno velike kroge in potem vse skupaj sestavila. Nekaj ostankov sem nato zdrobila in skupaj z stopljeno čokolado uporabila za glavo in nogice, ostalo se je pa porabilo kot mini piškotki.
Pikapoki sem napolnila s sadjem in rastlinsko smetano, oblekla pa z marcipanom. Za krašenje vedno uporabljam marcipan, ker se da fino barvat, oblikovat, risat na njega. Kupim od moje sosede, ki peče bolj profesionalno in kupi nekje v LJ kar cele kg. Tudi barvo v prahu mi je tokrat dala ona, drugače pa kupim kar tubice in potem s tem barvam.

V priponkah boste videle še nekaj tort narejenih s pomočjo marcipana.

lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close