Torta pikapolonica – rdeča barva
Lena, kako pa ti oblikuješ pikapolonico? Jaz sem jo “sestavljala” iz rulade. (v skledo sem polagala plast narezane rulade in plast “file”.) Je še kar uspela, le glava in barva sta bili malo klavrni. Sicer pa je to bila samo generalka za hčerin rojstni dan. Pikapolonico smo pojedli začinjeno s krokodiljimi solzami, kajti hčeri je bila tako všeč, da jo ni pustila pojesti.
Lena, če imaš še kak namig, prosim…
Pozdrav! Arja
Jaz jo bom naredila po receptu, ki je bil pred kakšnim mesecem ali dvema objavljen tukaj,
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=5276&t=5276
Me pa zanima, s čim si pobarvala kremo in koliko rulade je potrebno speči.
LP
Lena
Jaz sem delala mini pikapolonico iz ene rulade (v skledi premera cca 14 -15 cm). Za večjo pikapolonico (pemer trupa – brez glave 28 cm) pa računam dve ruladi (ali pa celo tri) in eno tanko plast biskvita za spodaj. Poskusno piko sem barvala z rdečo barvo Pekarne Vrhnika, ki pa se mi je zdela presvetla zato sem dodala malinov koncentrat. Na koncu je bila nekam grde barve, zato bom naslednjič pač pustila svetlo rdečo.
Lena, prosim povej mi, kako si oblikovala glavo. Moja pika je bila v glavo namreč precej podobna buldožerju…
Pozdrav! Arja
Za glavo je po mojem najbolje uporabiti skodelico od kompota, porabiš pa lahko vse ostanke biskvita. Jaz bom glavo namazala s čokoladno masleno kremo, ker jo je najlažje oblikovati (po izkušnjah – ko sem delala ježka), s to kremo bom mazala tudi plasti biskvita v glavi.
Jaz bom pikapolonico delala v torek in ti sporočim rezultat. Kdaj pa se boš ti lotila peke?
LP
Lena
Naša pika mora biti nared do 28. 12. (r.d ima 29.). LEna, kako narediš masleno čokoladno kremo? Prosim sporoči mi še, s čim boš piko pobarvala. Samo od soka ne vem, če bo lepo rdeča.
In še nekaj. Ko boš imela čas in če boš imela še voljo, te prosim, če mi napišeš, kako narediš ježka. Hvala in lepo pozdravljena!
Arja
Maslena čokoladna krema:
150 g masla
130 g sladkorja v prahu
7 dag naribane čokolade
lahko dodaš tudi 2 jajci.
penasto zmešaš maslo, dodaš sladkor, čokolado, jajca.
Glede na to, da bo glava mala, računam, da bo dovolj polovična masa.
Glede barve pa ne vem – jutri grem na lov za jedilnimi barvami, upam, da jih imajo v Intersparju.
Recept za ježka ti napišem v prihodnjih dneh, ker ima recept moja mama – je pa tudi kar ljubka stvarca in zelo enostavna
LP
Lena
Forum je zaprt za komentiranje.