Najdi forum

Torta Nutela

Pozdravljeni po dolgem času.

Konec tedna sem pripravila torto Nutela in nekaj tako preprostega, dobrega in tudi cenovno ugodnega težko najdeš med recepti. Bili smo preprosto navdušeni.
Recept je iz Kulinarike in ga vsem toplo priporočam.

” Sposodila ” sem si še dva recepta in ni bilo pripomb:

Pozdravčka vsem.
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Ja, tale torta je res super. Tudi pri nas jo imamo radi.
Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ena izmed boljših, se strinjam.

Aha, večkrat uporabljen recept. Res je dobra!

Tudi moji otroci hočejo samo še to torto 😉

čau!

Sem jo danes naredila in je super. Pečt pa sem jo res morala 45 minut.

Jaz sem jo naredila za Silvestrovo, res je super, ena boljših tort. Pri meni je sicer imela napako – seveda mojo – namreč naredila sem jo na silvestrsko jutro, zvečer pa smo jo že jedli. Obvezno mora čez noč stati, pri naši je skorajda še mleko teklo iz biskvita. Naslednji dan je bila božanska, škoda, da jo je tako malo ostalo :-))
LP Mimi

Drage mojstrice!

Jaz za peko tort nisem tako zelo nadarjena. Ampak vaši prispevki so me včeraj zvečer tako “napalili”, da sem šla pečt biskvitni del. V sredini je sicer bolj narastel, kot ob koncih, ko sem po pol ure zadevo nekje bolj ob strani preverila s pletilko, je kazalo, da je pečeno.
No, danes zjutraj pa sem ugotovila, da je testo v sredini popolnoma upadlo, pa tudi biskvit je bil še malo moker (le v sredini).
Ponovno sem ga dala v pečico (popolnoma ohlajenega) in postopno zviševala temperaturo. Zdaj nisem čisto prepričana, kakšno je njegovo stanje.

Mi lahko ve pomagate, kaj narediti v takšnih primerih?? Hvala že vnaprej za dragocene nasvete!

Sneženi pozdrav iz Ljubljane

Jaz vedno poskusim pečenost biskvita tam, kjer je najvišji, čeprav je ponavadi kar raven. Za biskvit nikoli ne smeš roba namastiti, ker se biskvit ne more “vzpenjati” oz. ob mastni podlagi leze dol…
Ohlajenega še enkrat nikoli nisem pekla.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sicer ne bom trdila, da je to pravilo, ampak meni se na sredini bolj dvigne kot na robu samo, če delam s pecilnim praškom. Če delam brez, je vedno lepo raven. Zato pecilni izpustim, tudi če je v receptu. Če beljake res dobro stepeš, je biskvit vseeno rahel.
Roba modela pa tudi jaz nikoli ne namažem.

LP

Ja, saj jaz nisem namastila roba..

Hvala za nasvet o preskušanju pečenosti! Sicer pa: vaja dela mojstra, ane?
Bom poročala, kako je uspelo.

lep dan!

Katka, kaj pa daš namesto pecilnega? Sodo bikarbono mogoče? Čisto brez vsega vendarle ne more bit – se ne dvigne, al se motim?

Veliko receptov je popolnoma brez pecilnega praška ali sode, pa se vseeno dvignejo – ravno zaradi snega iz beljakov in dobro stepenega jajca s sladkorjem, ki tudi dobro naraste.

lp

Se oglašam prvič, ampak redno berem forum,ker me vsi recepti zanimajo.Zelo veliko pečem in nikoli mi biskvit ni bil všeč. Ko pa sem dobila recept za torto , kjer ni notri pecilnega ,ampak daš pol sladkorja v beljak pol pa v rumenjak in zelo dobro stepeš , je bil biskvit najboljši.

Jaz osnovni biskvit že nekaj let delam po tem receptu:
1 jajce
3 dag moke
2-3 dag sladkorja

Najprej zelo trdo stepem beljake, vanje dodam sladkor in rumenjake in to še vsaj 5 minut stepam na najvišlih obratih. Nato po žlicah dodalam moko in ročno mešam z metlico za stepanje.

Če je beljak zelo trdo stepen (imam samostoječ mešalnik z eno metlico in ko jo dvignem, se z njo dvigne tudi beljak) je biskvit zelo rahel in se lepo enakomerno dvigne.

Tudi če delam čokoladnega / orehovega je postopek enak, le kolikor dam kakava / orehov vzamem moke stran. Ta pride malenkost bolj kompakten, ampak še vedno rahel.

LP.

Recept je iz kuharske knjige sestre Vendeline.

Lahko dodam le, da smo jo naredili tudi mi in zelo kmalu pojedli. Je odlična.

Kako pa umešate nutelo v smetano? Ali ni nutela pregosta?

Jaz sem jo umešala kar z navadno žlico in je šlo brez problema. Mora pa biti Nutela na sobni temperaturi-ne iz hladilnika, takrat bi bila po moje res pretrda, da bi jo lahko lepo zmešali s smetano.

Koliko pa naredite nadeva? Mislim, iz koliko smetane. Ker pri receptu jih je nekaj napisalo, da bodo naredile več kreme, sedaj pa ne vem.

lp

Jaz sem naredila po receptu, tj. iz 1/2 litra smetane. Tudi Nutele ni treba dati več kot 5 žlic, no, moje so bile bolj zvrhane, hehe. Meni se je zdelo dovolj kreme, nič se ne spomnim, da bi bilo kaj na kratko.

Je pa tako dobra, da če kdo hoče bolj na bogato lizati sklede…
LP Mimi

Ker ponavadi namažem še obod torte, vzamem 3/4 l smetane. In Nutello dodam takoj, ko začnem stepati (seveda sobno temperaturo) in ne že v stepeno smetano. Se mi zdi, da se je zgoraj pojavil dvom, ko je nekdo spraševal, kako se sploh lahko razmeša…

Vladka

Delala sem torto, jedli je pa še nismo, tako da ne vem nič povedati o okusu. Imam pa 2 težavi:
– v biskvitu so luknje
– smetana se mi je sesirila. ZAKAJ????????

No, moja torta še neokrašena čaka v hladilniku 🙂 Je pa nekaj kreme ostalo in sem jo danes zjutraj probala – enkratna je!! Ali se krema potem ko je že v torti zaradi Nutelle v njej? Meni se je zdela kar kompakna in upam, da bo taka tudi v torti, da se jo lepo razreže.
Jaz sem nutello dodaja v skoraj stepeno smetano. Se je kar lepo naredila, prej je nisem dala zato, ker nisem vedela, ali sploh nastane smetana če ji kaj dodaš.

Na Kulinariki sem prebrala, da se smetana lahko sesiri, če nutello dodaš čisto na koncu. Ampak po drugi strani so pa nmekatere napisale, da dodajajo nutello čisto na koncu. Pojma nimam, zakaj bi se sesirila. Ali si jo mogoče predolgo stepala? Ugibam, mogoče bodo še druge kaj povedale.

lp

Jaz sem najprej stepla smetano, zraven sem dodala kremfix, in na koncu še z mešalnikom zmešala nutello. SEveda sem jo morala še isto minuto razrezati ker niso nekateri mogli čakati, ampak ko je bila pa potem nekaj ur v hladilniku pa so se zadnji kosi lepo rezali, tudi krema je bila čvrsta.
Biskvit sem delala točno po receptu – zelo lepo mi je narastel in še lepo raven je bil zgoraj.

No, pa sva jo tudi midva poskusila 🙂 Krasna je!! Tudi biskvit se mi zdi drugačen od ostalih in je zelo dober. Krema pa sploh 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close