torta noče iz pekača
Včeraj sem za hči, ki danes praznuje, spekla čokoladno kokosovo torto (recept od tule) in jo dala v hladilnik. Sedajle pa hočem odstraniti obod, da bi jo še malo od strani okrancljala, pa NE GRE VEN!
Sem jo že z nožem ob robu oboda obrezala, vendar se obod noče razširit, tudi toliko ne, da bi se dno snelo (sem poskusila tudi z rokami raztegnit).
Te torte, zaradi kreme na vrhu, ne morem obrniti na glavo, se mi pa že mudi
praznovanje bo tu čez 2,5 ure. Nove tudi nimam časa narest, pa še materiala nimam več.
Lepo prosim za kakšen predlog, kako zadevo rešiti.
LP, joja
Nimam ideje kako dobiti torto iz tvojega modela. Mogoče bi probala malo na silo razširiti obod, potem boš pa videla kaj bo. Če se podre oz. zmečka, potem lahko narediš še neke vrste garmado, če se samo rob malo poškoduje, ga lahko zadelaš s kremo, če pa še to ne rata imam pa idejo, pojdi v Leclerc in kupi novo.
lp in veselo praznovanje.
Najbrž se ti je mehanizem zataknil. Tudi jaz imam en tak pekač, ki več ne dela. Res, da po toči zvoniti je prepozno, a torto se vedno vzame iz modela in šele potem namaže s kremo in okrasi. Ne razumem, kako ti je obratno sploh uspelo. Kakega pametnega nasveta pa nimam, razen, da poskusiš forsirat mehanizem po principu: pametnejši popusti (in upaš, da bo pametnejši mehanizem). Ostane ti še, da s kako lopatko poskusič stvar dvignit ven.
Forum je zaprt za komentiranje.