torta – nasvet
Meni je ta dobra, mogoče je mal bolj zakomplicirana, ampak se splača:)
Ta torta je iz restavracije Cubo. Dobra torta. In sploh ni nič zakomplicirana. Totalno enostavna, samo postopek je dolgotrajen, ker mora torta vmes dvakrat v zamrzovalnik za kar nekaj časa. Fajn jo je spečt en dan prej, da sse čez noč fajn prepoji in uleže. Kar loti se je. Čist enostavno je res. Testo se zlije v pekač, trikrat prereže in premaže s kremo, ki je čist enostavna za naredit.
Nedolgo nazaj sem jo naredila. Čokoladni in svetli biskvit po želji, pomarančna krema iz pudinga, masla in pomarančne arome, nutelina krema (oz. ostanek pomarančne kreme, smetana in nutela) in nutela sama. Ni bila po prvotno zamišljenem receptu, a je bila vseeno dobra in okusna.
Za pomarančno kremo sem iz 3 vrečk smetanovega pudinga in 1 l mleka skuhala puding (bi bilo bolje menjati mleko za pomarančni sok, če bi ga imela doma). Ko je bil hladen, sem ga zmešala z maslom, limoninim sokom (se ni sesirilo, če pa bi se, pa dodaj prah šlag pene) in aromo pomaranče. Vse biskvite sem napojila z limoninim sokom pomešanim z vodo. Na temen biskvit sem dala pomarančno kremo, potem pokrila s svetlim biskvitom, tega namazala z nutelo in še pomarančno kremo. Potem spet plast svetlega biskvita, nutelina krema (kot piše zgoraj), svetel biskvit in na koncu cela torta oblita s čokolado. Biskvit je bil kar za jogurtovo pecivo, tako da je bila torta res sočna.
Želela sem narediti tudi žele iz pomaranč in pudinga, da bi ga polila na kremo kot vmesno plast, pa je nastala mala kastrofa – olupljene pomaranče sem zmlela, segrela in dodala puding. Masa je postala nemogoče grenka (menda zaradi ostankov bele kožice)… Za naslednjič vem, da moram žele narediti tako, da skuham puding na pomarančnem soku.
Hvala vsem za nasvete. Te torte, ki gredo v zmrzovalnik so zame problem, ker imam majceno skrinjo na predale in okrogla torta niti noter ne gre….
Mislim, da bom poskusila torto od malemamce – sem nazadnje delala nutellino torto, ki je bila 1A in razmišljam, da bi naredila biskvit, tak kot za nutellino, in pol pomarančno kremo po tem receptu s pundingom. Skratka, bom eksperimentirala 🙂
Hvala vsem za nasvete!
Forum je zaprt za komentiranje.