Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta-naredili bi GRAD

Torta-naredili bi GRAD

Pozdravljeni mojstri kuhe in peke!

Z ogromno idejami ste mi že pomagali in velikokrat najdem že v vaših nasvetih veliko koristnega.

Prosim vas za pomoč glede izdelave torte v obliki GRADU. Sin bo imel drugi teden 5. let in je nor (dobesedno nor) na gradove, viteze in zmaje. Vsako leto za svoje otroke sama spečem torto, jo seveda želim tudi to leto, in rada bi sina presenetila s torto v obliki GRADU. Tako vas prosim za kakšen namig kako bi to izvedla in kako naj torto okrasim (teoretično in praktično).

Moja ideja je bila speči kar biskvit v velikem pekaču in ga nato rezati in oblikovati v obliki gradu z oblikovanima dvema stolpoma in v sredini z vhodom v grad. Poleg tega vhoda bi postavila viteza.
Kaj se vam zdi?

Vsak namig, nasvet, konstruktiven komentar je zelo dobrodošel in se vnaprej zahvaljujem.

Katja

Hoj!

Jaz sem hčeri naredila torto v obliki gradu. Nekako takole je izgledala oziroma delala sem po tem modelu, je da je bila naš grad roza.

V Leonardiju sem kupila svečko v obliki princeske in jo dala na vrh. Sicer pa v googla vpiši cake castele in boš dobila veliko idej!

Živijo!

Najlepše se ti zahvaljujem za namig. Res sem pobrskala preko googla in našla čudovite ideje, kar nekaj izredno koristnih povezav sem našla.
Dejansko ko vidiš sliko, veliko lažje narediš oz lahko improviziraš po svojem okusu in zmožnostih znanja okraševanja.

Žal, preko tvojega priloženega linka ne pridem na to stran.

Še enkrat hvala, ideje so že v glavi.

Lp
Katja

Katja, na http://www.kulinarika.net najdeš recept in sliko ravno za torto v obliki gradu!

LP, zala

To je ta torta iz Kulinarike:

Mogoče ti tudi tukaj kakšna slikica pade v oči:

Pozdravljeni,

hvala vsem za nasvete in super linke – SUPER STE! – prava zakladnica idej.

Na slikicah sem si kar oči napasla in marsikatera ideja je prišla na dan, sploh se mi zdi zanimiva rašitev kako narediti stolp. Zelo enostavno – kornet – sama do te rešitve ne bi nikoli prišla.

Hvala še enkrat,
Katja

Samo en nasvet glede korneta: na torto ga daj tik preden boš torto postregla in tudi okrasi ga tik pred. Jaz sem ga okrasila kakšni dve uri pred in so se korneti že napili kreme in so stali nekoliko postrani.

Ali lahko vprasam katera smetana je boljsa za krasenje – rastlinska ali navadna? Z dodanim utrjevalcem,seveda.

Tixi!

Hvala za nasvet, ne bi se niti spomnila tega, da se lahko korneti tako hitro napijejo smetane. Verjetno enako velja tudi za mini Bahlsen biškote, ki bi jih uporabila za oblikovanje strehe?

Opažam, da bo kar velik podvig ta torta – grad 😉

Lep dan, kljub dežju!

Sama sem naredla stolpe iz kupljenih rolad – večjih in manjših, ki so že sami po sebi lepo okrašeni. Naredila sem tudi majhne lestve, iz palčk, ki sem jim odluščila koščke soli – zlepila sem jih s sladkornim ledom. Vitezi pa so bili kar lego vitezi.

Pa veselo peko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close