Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta “na hitro”

Torta “na hitro”

Upam, da se niste zgrozili ob mojem naslovu.
Gre za to, da bomo na dan, ko bo naš prvorojeni mladiček dopolnil dve leti,
na morju še z dvema družinama in bi jih radi malce pogostili.
Moja želja je narediti majhno tortico (za 6 odraslih in dva malčka, dva dojenčka pa tako ali tako uživata samo mamino mleko 😉
Torta mora biti obvezno čokoladna, ker moj sinko ne mara ne smetane ne sadnih nadevov.
Je pa kar nekaj “oteževalnih okoliščin”:
– Apartmaja, kamor gremo, ne poznam in četudi je na voljo pečica, se s peko biskvita ne bi ubadala (mi gre grozno na živce, če mi kdo “gleda pod prste” pri peki ali kuhi, poleg tega imam poleg navihanega dveletnika še petmesečnika, ki je kar zahteven, tako da… Skratka: v poštev pride samo torta, “zložena” iz že narejenih piškotov.
– Pojma nimam, kaj naj uporabim kot “vezivo” oz. kremo. Kot sem že rekla, sin ne mara smetane, čokolado obožuje, kreme z maslom ali margarino pa absolutno odpadejo.
Ah, ja… Ima tale problemček sploh rešitev?!!

Prijazen pozdrav Mateja

Piknik keksi rahlo namočeni v mleko, puding zakuhan v dušena jabolka, pokrito z drugo plastjo keksov in potem po želji… če mara puding, lahko čez prelijete puding, sicer sama po vrhu namažem še smetano ali pa če drugo plast keksov premažete le še s čokolado.
To je npr. le ena od možnosti…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Podlaga iz piškotnih drobtin, mandljev in masla, potlačenih na dno modela, na vrhu pena iz smetane, stopljene čokolade, mascarponeja in želatine, ki se čez noč strdi v hladilniku?

Moja starejša je lani praznovala na morju rojstni dan in povabila vsakega, ki ga je vsaj malo poznala. Torto sem ji naredila tako: odpeljala sem se v diskont in kupila čokoladne oblate, mleko, vanilijev puding (ti lahko čokoladnega), breskov kompot, smetano v dozi in svečke za na torto. S seboj sem za okrasitev imela žele bonbone. Oblate sem navlažila z sokom od kompota, puding sem skuhala v mleku( vendar v manjši količini ) in mu dodala na kocke narezane breskve, namazala s tem prvo oblato nato še drugo in prekrila s tretjo ter vse skupaj okrasila. Torto nisem dobila niti za poskusit, ker so jo v trenutku pojedli . Če bi znala prilepiti sliko bi to storila pa ne znam.
Lp iz Koroške

Če za kremo odpadejo smetana, maslo, margarina… Zakaj preprosto ne namažeš z evrokremom? Kupi oblate, jih namoči in namaži z eurokremom. Za povrhu pa stopi jedilno čokolado in okrasi s kakšnimi mrvicami, bomboni, majhno igračko… Saj je polno idej. Z evrokremom pa se rešiš še packanja s kremo. Lahko pa kupiš tudi čokoladno kremo v trgovini in jo zmiksaš (v podobnih vrečkah kot je puding).

Lahko narediš tudi nekakšno palačinkasto torto. Spečeš palačinke, jih nmažeš z nutello, palačinke zlagaš eno na vrh druge, po vrhu in ob robu tudi namažeš z nutello ali pa s stopljeno čokolado in okrasiš z bombončki, npr. smarties.

lahko pa narediš čokoladni tiramisu.
Bebi kekse namočiš z močnim kakavom, in jih zlagaš v pekač ali stekleno posodo.
na piškote daš mascarpone, ki ga najprej zmešaš v skledi s sladkorjem, dodaš stopljeno mlečno čokolado + malo masla + malo mleka, 1 jajce. kremo dobro zmešaš. poliješ po piškotih,
na vrh pa daš še eno plast piškotov in jih namočiš. Vse skupaj lahko preliješ s čokoladno glazuro in daš za nekaj časa v hladilnik.

Meni ugaja zgoraj naveden predlog – ze narejena tortna podlaga. Je lepa na pogled ( valovit malo visji rob) in tudi nekoliko namocena, je zelo okusna.

Ker se mi zdi samo stopljena cokolada nekoliko premocna in gosta, bi jo stepla skupaj z malo smetane( fantic ne bo tega cutil), da bo rahlejsa.

Ploskev lahko tudi lepo okrasis ( razne pisane mrvice, ali koscki rizeve cokolade).

Lepo se imejte Babi

Če imate skrinjo, tale recept:

Kupiš čokoladni sladoled v banjici in ga preprosto okrasiš s smetano – ter potreseš z ribano čokolado ali čim podobnim, ter hitro v zmrzovalnik:

Dober večer.

Malo dlje je sicer trajalo, da sem spet prišla do .neta (moja mladička tako podnevi kot ponoči bolj malo spita, “pakiram” za morje…).
Hvala za vaše odgovore – vsak nasvet je po svoje zanimiv in mi bo zagotovo prišel še kdaj prav.
Moram pa priznati, da se še nisem odločila, kakšno tortico bom naredila.
Kupila sem tako “piknik kekse” kot vaflje in v naslednjih dneh bom malce “eksperimentirala” – sinko in mož zagotovo ne bosta imela nič proti 🙂

Imejte se lepo Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close