Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta “na hitro” – nujno prosim

Torta “na hitro” – nujno prosim

Pozdravljene,

pred kakšnim tednom sem vas prosila za nasvet v zvezi s tem, kako brez peke pripraviti torto in se za vse nasvete še enkrat zahvaljujem (prejšnja tema je “padla že na drugo stran”, zato sem odprla novo).
Odločila sem se za torto z oblati oz. “piknik keksi”, vendar sem naletela na problem. Prejle sem malce poskušala z oblati in evrokremom, pa se je slabo končalo… Gre za to, da sem oblat namočila z jabolčnim sokom, ko pa sem nanj želela namazati evrokrem, se le-ta ni dal razmazati, pač pa se je “zlepil v kepo”. Enako se je zgodilo, ko sem oblat navlažila z mlekom. Kaj delam narobe??? Predvidevam, da se evrokrem ne bo dal lepo namazati niti po vlažnih piškotih. Naj raje poskusim s pudingom?

Res bom hvaležna za vsak nasvet, kaj dosti “klepetati” pa ne utegnem, ker se jutri odpravljamo na morje in komajda uspem “križariti” med potrebami obeh mladičkov, kuhanjem kosila, “pakiranjem”…

Prijetno popoldne vam želim Mateja

če imaš evrokrem na hladnem bo to problem .Če ga boš mela nekaj časa na sobni temp. bo zadeva lepo mazljiva. Ko daješ evrokrem z žlico ven in se ti tako lepo vleče in je bolj “tekoče” bo pomoje mazanje brez problema.

Evrokret je bil dan in pol na sobni temperaturi! Takoj, ko je prišel v stik z vlažnim oblatom pa…

ja poznam to, p je bil drugače mazljiv ali še vedno bolj gost? Mene včasih to tud heca pa polj kar nekaj zmutim ker vse pojemo:) Včasih je pa biskvit preveč namočen:)

Jaz kupljenih bskvitov ali piskotne podlage ne ” mazem”. Naredim nekaj, kar lahko bolj polagam.

Mislim, da se najbolj obnese stepena smetana ali cokoladna stepena smetana.

Evrocrem bi segrela nad paro in bolj vlivala, potem bi se v hladilniku spet strdilo.

Lp Babi

Jaz ti priporočam, da nadev narediš kar z pudingom, bo najenostavneje in tudi dobro. Kekse (picnik) navlaži le minimalno in polij z toplim pudingom in se bodo lepo razmočili.
Če pa delaš torto sestavljeno iz keksov in bolj čvrste kreme (sem spada tudi evrokrem), potem pa keksov nič ne navlaži, le torto naredi prej, da nekaj časa stoji (vsaj nekaj ur, bolje en dan) in se sestavine lepo spojijo.
Povrhu pa okrasi po želji s stepeno smetano.
Puding pa lahko skuhaš, namesto v mleku, v soku ali kompotu, če želiš sadno torto. Ko preliješ plast keksov, lahko povrhu položiš drugo poleg drugega sadje, nadaljuješ spet s keksi, nato puding, sadje….
Ali čokoladnega (mleko), ki mu dodaš ko je kuhan še kakšno rebro jedilne čokolade in previdno razmešaš, da je bolj bogat čokoladni okus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close