Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta LADJA – poročilo!!

Torta LADJA – poročilo!!

S pomočjo vseh nasvetov, ki sem jih dobila, mi je torttico uspelo narediti 🙂 Hvala vsem, ki ste mi pomagali!!!

Začela sem z oblikovanjem jadra in izdelovanjem okraskov (že 2 dni prej). Najprej sem mislila jadra narediti iz vafljev za napolitanke, kot ste mi svetovale, potem pa sem v Muellerju naletela na rešilno bilko – “jedilni papir”. Gre za kot malo debelejši list papirja tanek vafelj, gladek in narezan na enako velike pravokotnike ter pisanih barv (jaz sem vzela modre in zelene). Seveda se ob upogibanju prelomi, zato sem ga po nasvetu od Babi rahlo navlažila in posušila ukrivljenega na valjarju. Za jambor sem uporabila kar leseno palčko za ražnjiče, ker bi bil grisin predebel.

Potem sem se lotila izdelave rešilnih obročev – naredila sem 4 obroče iz marcipana (surovi marcipanovi masi sem dodala še sladkor v prahu po občutku). Obroče sem ovila z rdečo vezalko (gumijasti bonbon). Naredila sem še zaklad – marcipanu sem dodala malo kakava in izoblikovala skrinjo, jo okrasila z mini smarties bonbončki ter napolnila z rumenimi Haribo roulette bonboni, ki so predstavljali zlato v skrinji. Iz rjavega marcipana sem naredila še steblo za palmo in vanj vtisnila 3 rjave mini smarties bonbone (=kokos). Iz zelenega papirja, ki je služil za jadro, sem kar s škarjami izrezala liste za palmo in jih vtaknila v steblo.

Naslednji dan sem se lotila biskvita – spekla sem 3 pravokotne biskvite (v pekaču, ki je priložen pečici). Ti biskviti so predstavljali vodo – površino, na kateri bo stala ladja.

Nato sem spekla še 2 debelejša pravokotna v manjšem pekaču – oba sem prerezala in obrezala v obliki tlorisa ladje. Ker mi je pri obrezovanju ostalo nekaj biskvita, sem z njim obložila manjšo skodelico (tako kot da bi delal bombo). Ta zvrnjen biskvit je predstavljal otok.

Polnilo torte je bila čokoladna smetana – 5 malih sladkih smetan (ena 250 ml) + 500 g jedilne čokolade. (Smetano in čokolado segrevaš, dokler se ne raztopi in daš čez noč v hladilnik. Naslednji dan zmiksaš kot sladko smetano.)

Naslenji dan sem se lotila “sestavljanja” torte. Ker se mi je zdelo, da bo čokoladne smetane premalo, sem stepla še pol rastlinske in pol živalske smetane ter jima dodala malo čokolade v prahu in vanilijev sladkor.

3 pravokotne biskvite sem premazala s kremo ter zložila enega na drugega, na njih pa sem postavila prvega izmed 4 biskvitov v obliki ladje. Premazala s kremo, biskvit, krema, biskvit, krema in biskvit. Celotno ladjo sem premazala z ostankom čokoladne smetane, poravnala površino ladje s primerno lopatico in z “glavničkom” za dekoriranje nakazala deske na straneh (naredila vzporedne zareze). Kot ograja so služile kar podolgovate palčke iz munchmellowa. Zapičila sem jadro (na njega sem predhodno napisala še voščilo), postavila na ladjo zaklad (ki je bil prvotno mišljen kot dekoracija za otok, ampak je bil skoraj večji od njega :)) Seveda brez posadke ne gre – to sta bila dva Wobder Teddyja (Kinder jajček v obliki medvedka :)) Na konec še svečka in ob bokih rešilni obroči in aldja je bila gotova.

Otok: skodelico, obloženo z biskvitom, sem napolnila s kremo in ostanki biskvita. Zvrnila sem jo na podlago (vodo) in premazala s sladko smetano, obarvano zeleno, na sredino pa zapičila palmo.

Ostala mi je le še voda – modro obarvana sladka smetana (uporabljala sem kupljene jedilne barve).

Tukaj pa je še nekaj slikic za boljšo predstavo:

Joj, čudovita umetnina. In še užitna povrh :)))) Kaj pa bo sledilo drugo leto????

Lp, Ela S

Staša, čestitke za to umetnino :))))).

LP, Maja

Krasno,poročilo s slikami že sprintano…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Bravo! Bravo! Bravo!!!

sem te dni kar pogosto kukala gor, ce si zadevo ze naredila in zgleda res fantastično…

Nič pa nisi napisala o reakciji malega Bora…
;)))))))))))))))))))

Drugače pa imam naslednje vprašanje; omenjaš jedilni papir – na katerem oddelku Mullerja ga imajo in ali se ta zadeva nato lahko tudi poje???

Se enkrat cestitke in lp
N.

Bravo!
Joj, punce, kakšne mojstrice ste, kapo dol!

LP

Stasa, saj nisem dvomila v super uspeh:))) Bravo!!!
Moj res nepomemben skromni nasvet ti je prisel tudi prav.

Skrinja zakladov je naravnost ” the best” in zivalci in vse skupaj:)))
Jo je Bor sploh dovolil narezati? Jaz bi kricala na vse grlo:)

Tale jedilni papir poznam pri it. mandlejvih sladicah – panforte. Do zdaj sem poznala samo belega:)

Lep pozdrav Babi

Hudooo!!!! Bravo! Tale je mega!

<http://kate.moj-album.com/>

staša, sicer sem ti že čestitatala za tole, ampakti bom tukaj še enkrat, ker je torta res 1A!! Čestitam:)
LP

še moje čestitke, tebi za uspeh pri ustvarjanju, Boru za praznik 🙂

Supercalifragilisticexpialidocious!!!!

Stasa, definitivno si se enkrat dokazala, da si mojstrica. Klobuk dol!

Staša, zanima me tale “jedilni papir”. Videla sem namrec sliko torte pikapolonica, ki je spodaj cisto navadna torta, recimo oblita s cokoladno glazuro, potem pa samo na vrhu naredis rdeca krila. Najprej sem razmisljala o marcipanu, a ne vem, ce bi dobro stalo, ker je bolj mehak. A tale “papir” obstaja tudi v zivo rdeci barvi? Ali ima kdo izkusnje z marcipanom, ali bi slo to tudi z marcipanom? Tu je sicer misljeno, da naredis krila iz torte, a sem mislila malo poenostaviti, tudi ne bi rada prevec uporabljala umetnih barvil.
Hvala in soncen pozdrav vsem.

Link do torte:
http://www.amazingmoms.com/htm/partycakes_ladybug.htm

Super si naredila. Mi je kar žal, ker so moji otroci že davno prerasli domišljijske torte.

P.s.
Pa seveda cestitke za enkratno torto!!!

Hojla!

Definitivno kapo dol! Vse čestitke za tako mojstrovino.

LP Mihaela!

Fantastično!
Vse čestitke!!!

LP
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Ela,

nimam pojma, kaj si bo izmislil drugo leto 🙂 Vsekakor boste izvedeli 😉

Nika,

jedilni papir se lahko poje – v bistvu je to en zelo tanek vafelj, podoben tistemu, ki včasih obdaja turški med, če veš, kaj mislim …

V Muellerju je na oddelku s sladkarijami, konkretneje pri bonbonih je bil.

Babi,

nič kaj preveč se ni pritoževal :))) To, da smo jo razrezali, je namreč pomenilo predhodno odstranitev vseh okraskov :)) Najprej listke na palmi, potem zlatnike iz zaklada … pomojem je bil sit, preden je torta sploh prišla na vrsto 😉

Nataša,

ko sem kupovala papir, so imeli le paketke z modrimi in zelenimi listi (obe barvi v enem paketku), vendar na embalaži piše, da obstaja tudi paket z rumenimi in rdečimi listi. Vendar to niso A4 listi, temveč nekje 10 x 20 cm, kar bi bilo za takšna krila, kot so na sliki, premalo.

Sicer se pa vsem zahvaljujem za pohvale in čestitke!! Sem bila kar malo važna danes, ko sem brala vaše poste ;)) Mi pa brez vaših nasvetov ne bi uspelo!!

Uf… super!!! Staša, upam, da imate kmalu še kakšen rojstni dan, da bomo še polno takih idej dobili.
Jaz tudi moram počasi začet razmišljat o eni tortici, pa ne vem, če ne bo ravno ladja 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close