Najdi forum

torta ježek

Tiste, ki ste že delali toro ježka, bi prosila za pomoč.

V kakšnem pekaču ste pekle biskvit in iz kakšne mase. Katero kremo ste uporabile.

Sama si predstavljam, nekako tako: spekla bi biskvit v ta velikem pekaču (od pečice) in potem izrezala obliko za ježka. Mislim, da bi potrebovala cca- 4 plošče (dva biskvita na polovico). Uporabila bi kakšno sadno kremo, prelila pa z čokoladno kremo in potem ga še zunaj okrasila.

Prosim pomagajte mi z vašimi nasveti!

Točno tako. Sicer ga nisem delala sama, ga je pa večkrat pekla mama (človek se marsikaj nauči, če samo poleg gleda 😉 ). Delala ga je iz več plasti (pravokotnih), ki jih je obrezala (iz odvečnga biskvita narediš potem kakšne kroglice). Kakšno kremo je delala, se ne spomnim več. Torto je oblila s čokolado, smrček oblikovala iz ostalega biskvita (zmelješ, dodaš marmelado, malo ruma, limoninega soka in po želji sladkorja) in ga seveda tudi prelila. Bodice je naredila iz mandeljev (oluplenih in prerezanih na četrtine ali še manj), kot oči so služili bonboni, na vrhu pa je bilo sadje iz marcipana.

Aja: še recept za en dober biskvit…
8 jajc
160 g sladkorja
50 g z rumom napojenih drobtin
160 g mandeljev
80 g moke
Zmešaš najprej beljake in sladkor, potem dodaš rumenjake, drobtine, mandelje na koncu hitro dodaš moko (in malo pecilnega praška).

Lp, mishika

Moja varianta pa je bila, iz rolad – čokoladnih sem naredila pol kroglo potem pa iz enega biskvita še smrček- taka 3D varianta, potem sem zabadala od mandeljev take š***** in prelila s čokolado

Aja: torta je 3D…

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close