Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta – gusar

Torta – gusar

Naš lump si je letos zaželel torto in sicer gusarja. Sem iskala po netu pa nič pametnega našla. Predvsem me zanima s čim naj porišem torto in kako do intenzivnih barv. Če barvilo dodam v smetano, bo namesto rdeča, gusarjeva ruta rožnata. S česa naj naredim gusarjev uhan, da se bo svetil, mogoče kar srebrna folija?

Hvala za ideje in lep dan.

Imam dva predloga.
En je, da daš na torto gusarja ali gusarje igračke.(npr. od lego) To je lahko tudi darilo. Ali pa da iz peki papirja narediš tulec z milimetrsko odprtino. Raztopiš jedilno čokolado – ta naj bo gosta (ne dodajaj nič) potem pa preriši ali pa sama nariši s čokolado(če si vešča tega) gusarja na peki papir. To daj v zmrzovalnik, da se strdi . Pazi, da je risbica narisana tako, da so ploskve, ki bodo ene barve ločene ena od druge. Svetujem ti, da najprej narediš za vajo npr. kakšno majhno rožico. Ko se bo strdilo to previdno loči od peki papirja. Če se malo zlomi ni nič hudega. Položi slikico na torto (jaz jo že pred tem premažem z jogurtovo kremo)in potem samo enostavno pobarvaš z jedilnimi barvami. Te jaz za nekaj minut potopim v vročo vodo. Tako da barva teče.
Zadnjo tako torto sem naredila z medvedkom Pujem. Poleg gusarja narediš še kakšne ribice ali pa zaklad (uporabiš lahko srebrne okrasne bunkice).

Jaz zelo uživam ko to delam.Upam, da sem ti kaj pomagala.
Če ti je ta druga varianta pretežka (pa ni) pa tudi ona prva zelo zažge.
Narediš torto kot, da je otok ali ladja potem pa razvrstiš gusarje ali gusarja. Narediš še jambor ali skrinjo z zakladom….
Me je kar prijelo, da ti pridem pomagat..

sem pozabila-
barve na zgoraj opisan način so intenzivne – rdeča je rdeča in ne rožnata. S podlago se ne mešajo.

Naj ti uspe.

jona

Kako pa se naredi jogurtova krema ? Kaj pa če bi bila samo stepena smetana ? Zanima me tudi ali te jedilne barve kaj pronicajo ob straneh ( mislim tako da bi krema povlekla čez to mejo s čokolado.

Jaz bi naredila rada veliko kvadratno torto, potem pa bi narisala ( tako kot si napisala) živali s kmetije ( smo nori na živali) in potem naj bi ( če te razumem) te like, ko se strdijo odlepila s peki papirja in jih položila na torto.In prazne prostore pobarvala s temi barvami. Katere barve pa so to in kje se jih dobi. Hvala za odgovor in super idejo.

Jogurtova krema:
4 dl jogurta, 6-7 dl sladke smetane, 8 listov želatine, 15 dag sldkorja v prahu, sok 1/2 limone, sadje po želji.

želatino namoči v mrzlo vodo za nekaj minut, nato jo stopi nad soparo. To vmešaj v jogurt dodaj še sladkor in limonin sok.Vse to vmešaj v stepeno smetano.

Lahko, da uspe tudi lepa torta če uporabiš samo stepeno smetana, vendar še nisem poiskusila. Pri nas imajo to kremo radi ker je rahlo kiselkasta.

Barve so v tubi in jih kupiš v trgovini kjer imajo pripomočke za torte in peciva.

Barve se ne razlivajo po torti. Pomembno je, da za nekaj časa potopiš tubo z barvo v vročo (ne toplo) vodo. Barva je potem povsem tekoča. Lažje se dela in manj se je porabi. Potem seveda torto ohladiš in barva se spet strdi (želatira).

Svetujem, da za vajo najprej narediš majhne okraske iz čokolade (rožice, žogice, metuljčke…). Meni najbolj uspejo, če uporabim gorenjkino jedilno čokolado. Te okraske uporabi potem za (nedeljsko) sladico. Položi na velik plitev krožnik okrasek, ga pobarvaj ali pa tudi ne – zraven pa še dve kepici sladoleda ali kupček sadja oblitega z malo čokolade ali košček biskvita. Učinek je fenomenalen in čisto preprosta in hitra sladica bo zagotovo tako še bolj teknila.

Če ti bo pa prerisovanje živali za prvič delalo preveč težav pa še en nasvet. Kupi tiste male plastične živali (domače živali ali dinozavre ali divje živali).
Iz čokolade potem nariši kamenje, jezero z vodo, šope trave, rožice, polomljene veje,… In vse skupaj razporedi po torti.

Jona hvala. A iz čokolade naredim samo obris recimo kape, rutke, … potem pa tisti obris, strjen položim na torto, osnova ostane smetana in pol s temi barvami po smetani? Sem prav razumela? Se sliši komplicirano 🙂
Bom pa probala ja. Drgač pa lahko rišeš tud po moje z tistim oblivom za torte, ki je kar v vrečki. Vrečko daš v vročo vodo in pol kao poliješ in se takoj strdi. Po moje bi šlo tud risat.

Hvala za nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close