Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta čebelica

torta čebelica

Pozdravljene!

ali ima katera nasvet, kako se lotiti take torte? V mislih sem imela, rolado, ki ko potem nalagaš – za trup. kako pa glavico manjša rolada?

kako pa z nogicami – ostanek biskvita, mleko, pomaranči sok… samo, kako bo pa to stalo gor. nogice pa rokice mislm…s čim naj to prilepim…čokolada, ali kakšna krema, pa v hladilnik, potem pa samo okrasim?

aha, pa še to je bolš, da je čokoladna ali sadna torta?

en recept imam za čebelico ampak je ležeča.

najlepša hvala in lep sončen dan še naprej

Recept za lezeco cebelico je tu napisala in poslikala Zala (najdes tudi zgoraj v povezavi Recepti). Ce sem prav razumela, zelis sedeco cebelico? Jaz bi se je lotila na enak nacin kot sem delala medvedka (nekaj postov nizje) – plasti kot pri klasicni torti. Za tacke lahko izrezes obliko iz biskvita in pritrdis na telo z zobotrebci ali nabodali in nato okrasis. Ali pa uporabis cokoladne banane, oblikujes iz marcipana in potopis v cokolado,… Pritrdis jih ali enostavno tako, da zapicis v telo ali pa z zobotrebci.

Za visoko torto sem jaz izbrala cokoladno-visnjevo varianto. Bila je dovolj cvrsta, pa se dobra.

LP in uspesno peko!

ja jaz bi rada nardila sedečo čebelico….samo jst ne bi glih tako velike…bolj malo, ker je za malo punčko…:))

ja tvoj medvedek je super, no tega se bom lotula drugo leto, ko bo mal večja:))

ok, nazaj k torti.. ne predstavljam, kako so bisvit prerezala 4x, a je bil pečen v okroglem pekaču?

ma jst bi naredilaz roladicami, samo tega še nikol nism probala,..recimo ena mal večja kot druga, da se mal loči glava od trupa, pač glavico se potem obreže in je.

aha, še to kakšno smetano uporabljaš? jaz imam samo za okraševanje eno od rame pride kr lepo trda, marsikaj se da popravit, samo je čist brez okusa, pol pa še barve, pa je čista plastika..:) za izgled je super, sam za jest pa men res ni dobra.

bom rajš nardila eno za probo, da ne bo potem panike.:))

lp in hvala

Biskvit sem pekla v posodi, “kastroli”, loncu ali kakor se ze temu rece lepo po slovensko. Posoda je imela manjsi premer kot pekac, biskvit je bil dovolj cvrst, rezala sem popolnoma ohlajenega in je kar ratalo :-))

Hm, ce rabis res majhno torto, bi lahko pekla biskvit v ozkem, podolgovatem pekacu (cake)? Npr. pol porabis za telo, iz druge polovice pa oblikujes glavo in rokice. Seveda pa je resitev tudi rulada, ce imas boljsi obcutek.

Za okrasevanje sem uporabila kar navadno smetano, ce imam na zalogi rastlinsko tudi mesam (2 dela navadne, 1 rastlinske). Ramine smetane pa ne poznam (bom preverila cez par dni, ko pridemo).

Upam, da bos porocala o uspehu!

LP!

hm, posolgovatega pekača glih nimam.

sm pa doma odkrila eno stekleno posodo in če bi lahko pekla v njej (2X), bi ti dve polovici dali obliko sodčka:)), kar bi blo super za čebelico, zdej pa ne vem ča lahko pečem. je kr težka, sm res ne vem kaj naj. ma jst bom kr probala, pomoje ne bo hudga:O

ramino smetano dobiš v cash&carry-ju Mercator.

lp:))

bom poročala o uspehu ali neuspehu:))

Hej,
tole je moja torta čebelica o kateri je govorila Muša:

Klikni na slike in s ebojo povečale……
Upela je zelo lepo in bila zelo dobra, če pa rabiš mao tortico, potem razpolovi količine v receptu.

LP

hvala Zala.

ta recept sem že našla, samo da bom jaz naredila sedečo čebelico. če bo ratalo.

prej sem omenila, da sem našla eno posodo, pa nism vedla zagoto če se lahko peče ali pa sem bolj pogledala, in je pokrovu, pečica prečrtana, tako, da bom morala kr oblagat v isto posodo.

glede na to da oblika kot “sodček”, se pravi spodaj mal ožja kot na sredini, je možno, pa se torta podre?? jst misnla spodnji del dat kar čez noč v hladilnik, da bo res držal drugo polovico:)

upam da bo.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close