Najdi forum

TORTA BARBY

Tako je pa uspela torta za našo princesko, ki praznuje prav danes 9 let.

A vaši otroci nimajo imen?

Vse čestitke sicer vaši hčerki!!! In lepo praznovanje!

Tamček, kje je pa slikica?
Želim vam lepo praznovanje!

Hja, tebi pa samo to: zagotovo imajo vsi otroci imena, vendar to še ne pomeni, da jih je potrebno obelodaniti na raznih forumih. Sicer pa je danes polna luna in izgleda, da nate precej vpliva (sem brala tvoje odgovore tudi na ostalih forumih).

Titi, ne sodelujem na ostalih forumih. kot lahko vidiš, nisem registrirana in zato ima lahko kdo drug enak nick kot jaz, kaj praviš?
Razne princeske in princi so pa zame poneumljanje otrok.

Lep pozdrav!

Škoda besed…

Ne gre pripeti…..nasvet prosim

Ti pomagam, ker je škoda da je drugi ne bi videli

Super izgleda! Čestitke! A je to tičino masa? Kako se oblikuje, a je kaj težavno?

lp

Aha ne, najbrž ni 🙂 Najbrž je pobarvana smetanba, a ne? Še vseeno je super!!

Tamček mlajši hvala.

Pobarvana smetana je in je po vzoru Barbi torte – Mateja iz Kulinarike, ki mi je bila za navdih, le da je naša čokoladna varianta in je tudi zelo dobra.

Izgleda kot prava!! Vse pohvale za umetnino.

Tamček* prosim za pomoč.
V soboto bom naredila torot Barby po istem receptu. Vendar mi nekaj ni jasno. Z koščki rulade obložim posodo in vanjo vlijem kremo, ter po vrhu kreme položim preostale koščke rulade. Kaj pa v sredini? Ali v sredini kiklice ne daš nič ruladic, ker se verjetno težko reže, ker je sama krema?

Hvala
l.p.

Piara, ce je krema dovolj cvrsta, se kar v redu reze, ceprav ni biskvita v sredini. Delala sem ze po obeh variantah in obakrat je bilo v redu.

LP!

Muša, mene prav skrbi trdota te kreme. Na kaj moram biti pozorna pri pripravi kreme, čemu služi jogurt (ali bi moral biti skuhan puding)?
Včeraj sem že spekla rulade in so ispadle super. Danes pa nameravam narediti kremo, jo pustiti do sobote in v soboto okrasiti.
Toliko prej sem začela pripravljati ravno zaradi strahu, da se mi ne sesede.

l.p.

Sama sem ze veckrat delala kremo iz 600 g skute (pasirana, a bolj mokra kot tista, ki jo najdemo v SLO), 300 g sadja in 2 dl smetane, vedno dam le 4 liste zelatine, pa je bila krema dovolj cvrsta. Na zalost ne poznam tortnega preliva in primerjave z listi zelatine.

Vsakic, ko delam te kreme z zelatino, sem malo nervozna, ali se bo dovolj strdilo ali ne, a zaenkrat je bilo vedno vse v redu. Delam vedno popoldan ali celo zvecer pred dnevom D, cez noc se krema dovolj strdi, da se strese ven iz modela in okrasi.

Jogurt v kremi je za okus – ocitno je krema kokos-vanilija. S pudingom se nisem delala.

Glede postopka pa mislim, da zmesas skuto, liker, sladkor in jogurt, dodas raztopljeno zelatino (pripravljen preliv) in dobro premesas. Na koncu vmesas se stepeno smetano. Vlijes v oblozeno posodo in das hladiti.

Ce te skrbi, da ne bi bilo dovolj cvrsto, dodaj vmesno plast biskvita. Iz 3 rulad bos itak imela dovolj materiala :-))

Srecno in javi, kako je uspelo.

LP!

6 listicev želatine = 10 g zelatine (piše na zavitku).
10 g želatine (1 vrečka) strdi ½ litra vode (¾ litra smetane).

Sicer dodajam želatino bolj s težkim srcem, vendar takšnale torta le ni vsak dan in bi brez oklevanja dodala 6 lističev. Saj to ni toliko…

In, Muša, tudi jaz vsakič trepetam, bo ali ne bo. Res je čuden občutek, ko v model vliješ nekaj kot redek puding in pričakuješ, da boš jutri tole rezal z nožem in da bo še celo torto gor držalo. Pa drži :-))

LP Mimi

Hojla,

sem šele sedaj opazila tvoj post.

Jaz sem delala čokoladno varianto – torej iz smetane in čokolade (0,75 l sladke smetane in 400g grenke čokolade). Ko sem stepala sem dodala še želatino. Kupila sem neko novo varianto, na kateri je bilo napisano, da ni potrebno segrevati in jo lahko dodaš v hladno maso. Je v prahu in sem jo enostavno vsula v kremo in krema je bila fantastična.

Upam, da je tortica uspela.

Punce!!

Torta je bila fantastična, kakor po obliki, kakor po okusu. Žal nimam slike, da bi videle. Presenečenje, ki ga je hčerka doživela pa odtehta trud, ki sva ga skupaj z možem vložila v torto.

Hvala in lep pozdrav.

Bravo piara!

Vesela sem, da ti je uspelo.
Pri nas vsekakor ponovitev sledi.

A si delala točno po receptu – skutno varianto?

Delala sem skutno varianto, brez likerja. Ker pa sem se bala, da se preliv ne bo strdil, sem dala v preliv malo manj vode, kot piše na ovitku.
Ker sem imela dovolj ruladic sem med kremo položila plasti ruladic in ko si torto prerezal uaaaaaaaauuuu, lepo. .

l.p.

Tudi jaz sem delala tako, da sem porabila vse roladice. 2 sem spekla z nekaj kakava, eno pa brez in jih potem izmenjaje polagala v model.
Tako, da je bila malo pisana, ko si razrezal in je bila zelo lepa na oko.

Bom morala poskusiti še tvojo varianto, a kaj, ko smo pri nas čokoholiki.

Tamček,

mene tudi zanima čokoladna Barby.

Bi lahko prosim podrobno opisala tvoj postopek izdelave? Imaš morda še kakšno slikco prerezane torte?

Hvala.

Jaz sem spekla 3 ruladice po omenjenem receptu (kulinarika torta Torta Barby -Mateja), v dve sem dodala malo kakava. Namazala sem jih kot predpisuje recept (marelična marmelada in čokolada). En dan prej sem zjutraj v 0,75 l navadne smetane stopila 400 g čokolade za kuhanje – to sem dala v hladilnik do večera. Zvečer sem spekla omenjene ruladice, namazala in počakala, da so se ohlaile in jih narezala na cca 1 cm debele kolobarčke.
Vzela sem največjo skledo za solato (s čim bolj okroglom dnom) in jo oblekla s prozorno folijo (streč za živila), to sem premazala s kremo: smetani s čokolado sem kar direktno dodala želatino (kot sem že omenila zgoraj) v prahu in dobila fantastično kremo, kompaktno in mazavo.

Ko je bilo premazano sem jo obložila s kolobarčki rulade, ki se naj kar tesno prilegajo. Jaz sem si sproti izmišljevala nek vzorček, pač, da je bilo malo pisano. Ko je bila prva plast ruladic položena, sem zopet premazala s kremo in tako ponavljaš oz dopolniš.
Na koncu zavihaj konce folije na maso in rahlo obteži. Jaz imam okroglo leseno desko, ki je bila kot nalašč za to in hranila v hladilniku čez noč.
V soboto zjutraj sem jo le še okrasila.

Če te karkoli še zanima, kar vprašaj.

Hvala za odgovor.

Zanima me še par stvari:
– Zakaj najprej namažeš folijo s kremo? A se ne packa, ko jemlješ dol?
– Kako oblagaš skledo z ruladami? Skledo po celotni površini? Ali najprej samo dno in nato v višino?
– S čim si okrasila zunanjost? Obarvana smetana?

Najprej sem na folijo namazala kremo in na kremo po celotni površini polagala ruladice, krema za vezivo, potem po površini zopet položila ruladice in zopet nekaj kreme, tako, da “napolniš skledo”.

Folijo odreži bolj veliko, tako, da ti je je bo ostalo nekaj za na koncu, da jo boš lahko malo obtežila. Tole potem postaviš v hladilnik za čez noč, da se bo krema lepo strdila in ruladice bodo bolj sočne.

Drugi dan pa jo povezneš na pladenj (krožnik za torto), odstraniš folijo in začneš z okrasitvijo, nič se ne packa in se lepo drži skupaj.

Moja torta je bila zelo kompaktna in se je zelo lepo dala okrasit in tudi rezat (kar me je najbolj skrbelo).

Okrasila sem jo s smetano, ki sem ji dodala precej kem-fixa (rastlinske smetane ne maramo). Za obarvanje sem uporabila Etolovo esenco – jagodo.
Zelo sem iskala tiste srebrne pikice, a jih na žalost na Koroškem koncu nisem našla, tako, da sem se morala znajti sama.

Pa še to: naša Barbi je imela predolge noge (ker smo uporabili ponaredek, saj se hči ni strinjala, da popackamo ta pravo) in smo jih morali odstraniti in uporabiti le trup. Zavij ga v streč folijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close