Toplotna črpalka v prostoru s 40 stopinjami? Kripto rudnik
Zanima me ali je smiselno postaviti toplotno črpalko, ki bi črpala topel zrak iz prostora, kateri lahko ob izklopu klimatske naprave doseže 40 stopinj celzija?
Imam sobo za rudarjenje kriptovalute in razmišljam na kakšen način bi lahko izkoristil odvečno toploto.
Razmišljam, da bi se tako pozimi ogreval ceneje in prenehal z uporabo kurilnega olja. Imate kakšne pomisleke?
daj raje vzemi kramp, ti bo bolje šlo! spet tema za kurjenje, pa ne dobesedno, ampak za klike in je ba nje ljudi..
kolk kw mlinček za rudarjenje pa imaš? 12kW?’ da boš nadomestil kurjavo na olje, ne seri, po drugi strani pa pravš da z klimo hladiš, klima je pa 3,5kW in to toplotne moči. nekak tud v mali šoli vejo da 3,5 ni enako 12 sladoledom?? ane??
Josko8284, 03.08.2021 ob 13:07
Zanima me ali je smiselno postaviti toplotno črpalko, ki bi črpala topel zrak iz prostora, kateri lahko ob izklopu klimatske naprave doseže 40 stopinj celzija?
Imam sobo za rudarjenje kriptovalute in razmišljam na kakšen način bi lahko izkoristil odvečno toploto.
Razmišljam, da bi se tako pozimi ogreval ceneje in prenehal z uporabo kurilnega olja. Imate kakšne pomisleke?
Ideja sicer ni čisto mimo, ampak zakaj ravno TČ? Če meniš, da bo tisti prostor tudi pozimi proizvedel toliko odvečne toplote, uredi ventilacijski sistem, ki bo zrak iz tistega prostora razpihal po ostalih prostorih. Bo boljši izkoristek in se bo manj energije tako porabilo. Dodatno pa se mi zdi, da so TČ precej neučinkovite za ogrevanje, ko je zunaj več kot 15 stopnij, in bodo tudi, če bo v tistem tvojem prostoru toliko.
Forum je zaprt za komentiranje.