Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Toplotna črpalka-ogrevanje radiatorjev?

Toplotna črpalka-ogrevanje radiatorjev?

Odgovor na objavo uporabnika
GinaS, 20.11.2021 ob 09:57

Pred kratkim smo začeli ogrevati hišo z toplotno črpalko. Imamo kronoterm TČ. 2meseca smo greli samo sanitarno vodo na 60C in se je vse delovalo normalno. Sedaj pa s pomočjo  zalogovnika ogrevamo radiatorje. Problem je, ker temperatura v radiatorjih nikakor ne preseže 40C. Kako je to možno? Radiatorji so praktično topli in ne vroči. Serviser bil tu a še nič nismo rešili. Temperatura po 2 dneh ogrevanja v radiatorju prakticno doseže le 38.5C. Prostor sam pa ogreje vedno do 23.5 in nato se zalogovnik da v mirovanje…

Je kdo imel podobne težave? Na koliko C pa sploh je mozno ogrevat radiatorje s TČ? Am sem laik … samo sprasujem…, urejamo preko kronoterma to zadevo a me zanima če ima kdo enake težave?

STara tema, a vseeno.

Avtor sprašuje, kako bolj segreti radiatorje. V prostorubpa ima 23 5,C.

Ima nastavljeno notranjo temperaturo na 25 in te temperature ne doseže?

Ali pa 23 in je cilj dosežen?

A bi avtor ogreval radiatorje ali prostor?

Zakaj naj bi bili radiatorji bolj vroči, fe je prostor dovolj ogret?????

Ne vem, kolikšno temperaturo imajo moji radiatorji, ampak na otip so tako vroči, da jih ne moreš dolgo tipati z roko. Imam pa TČ s 120m globoko vrtino.

Zdaj ko je bilo zunaj najbolj mraz, smo imeli v dnevni enako 23 stopinj. Iz vrtine pa je imela voda samo 2 stopinji in se je vračala vanjo z negativno temperaturo (ima antifriz). Zdaj trenutno ima voda iz vrtine 4 stopinje. Običajno pa okrog 7.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close