Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Topla hrenova omaka – za Krickrac

Topla hrenova omaka – za Krickrac

Hej! Pisem pod novo temo, da bo evidentirano:)) Vem, da je bilo o tem ze pisano, pa nisem kljub vztrajnemu brskanju nic nasla. Krickrac bi pa rada imela. Vabim se ostale, da dodajo svoje nacine priprave; saj bo zdaj cas, ko bo hren veckrat na mizi. Meni je v topli obliki – omaki ljubsi kot hladen.

Hrenova omaka po Hafnerju : Ta dobra stara kuha

2 zlici mascobe, zlicka sladkorja, 2 zlici moke, zlica kisa, zajemalka juhe, sol, 2 zlici naribanega hrena

V kozico damo mascobo, jo segrejemo, dodamo sladkor, mesamo, da se razpeni, dodamo moko, da malce zarumeni. Prilijemo zlico kisa in toliko juhe ( lahko je kostna), da je primerno gosto. Dobro preveremo, dodamo nariban hren ( po okusu) in posolimo. pri tem omaka ne sme vec vreti, ker hren zgubi svoj ostri prijetni okus.

Moje izkusnje: Moke dam manj, ce je hren kupljen v kozarcku, izpustim kis, ker je ze okisano. Hrena dam mogoce malo vec.
Nona je namesto moke dala nadrobljene krusne drobtine( kot majhni kosmi…ne cisto drobtinice). Vem, da za odrasle ni vec prevrela, zame in ostale otroke je se malo pokuhala, da je ostrost popustila. Tisto, ki se je na dnu rahlo prijelo, je bilo meni najboljse.
Od nekdaj imam rada to omako.
Mislim, da nekateri naribajo tudi malo jabolka.

Kuhana govedina, k. svinjina, k. parkeljci, k. jezik

Mandeljnov hren

2 zlici masla, 2 zlici moke, 1/4 l mleka, zlica sladkorja, limonina lupinica, zlica nasekljanih mandeljnov, 2 zlici hrena, sol

Zacetni postopek kot zgoraj, samo namesto juhe, dodamo mleko.
Olupljene mandeljne nasekljamo ali pa stolcemo v moznarju, jih dodamo omaki, prevremo in dodamo nariban hren in posolimo.

Je zelo njami, vsaj meni:)

Ponudimo h kuhanemu mesu, ribam, kuhani prekajeni ali suhi svinjini
Hrenova omaka z zemljami

stara zemlja, juha, hren, sol, zlica ksle smetane

Zemljo narezemo na listice ali kocke in prelijemo z juho. Pocakamo, da se popolnoma razpusti. Nalahno posolimo, dodamo 2 zlici naribanega hrena. Prevremo. Preden omako ponudimo, dodamo zlico kisle smetane in dobro premesamo.

To omako ponudimo h kuhanemu mesu, govejim zrezkom, k peklanemu jeziku in kuhanim ribam. Ce ponudimo h kuhani svinjski glavi :))), moramo dodati vec naribanega hrena.

Hr. omaka s cesnom

Enako kot zgornja z zemljami; preden dodamo hren, pridamo 2 stroka nasekljanega cesna.

Lep pozdrav Babi

Meni je najboljši v solati:

nariban hren, drobno sekljani pirhi, sol, kis, olje, voda, da pride bolj “omakca”!

lp

V majonezo, malo kisle, malo jogurta, naribaš k. kumaro, 1-2 žlički hrena iz tube ali kozarčka, malo popra……….temu jaz pravim hrenov ‘taziki’….malo za šalo……je pa zraven pečenega krompirja, pa čevapi……..

mam pa še en recept za toplo hrenovo omako, je pa knjiga doma….jo prepišem zvečer….

Super! Hvala Babi, hvala Q10, hvala kroki!

Ob naslednji juhi in govedini sprobam!

Lp!

Topla hrenova omaka z žemljami

Jaz delam to omako tako :

Na kocke narezane žemlje ali bel kruh pustim, da se na pol posuši, nato jih prepražim na maslu, ko dobijo malo barve pa jih zalijem z vročo juho. malo pokuham in dodam nariban sveži hren ali pa hren iz kozarčka.

Lp, Maja

Sori malo z zamudo:

Kruhov hren :

malo maščobe
pol čebule
7.5 dag belega kruha
1/2 l vode ali juhe
sol
kis
žafran
2.5-5 dag hrena
malo jušne kocke, če nimate juhe
2 rumenjaka

1. Nareži kruhna rezine
2. Razgrej maščobo
3.Nareži čebulo in jo popraži
4. Zalij z vodo ali juho, primešaj kruh
5. Kuhaj cca.5 minut
6. Začini in dobro premešaj, dodaj rumenjaka, premešaj in grej še par minut, a ne sme več zavreti

Nič hudega – hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close