Najdi forum

topinambur

dobila sem nekaj krompirja topinamburja. Ima kdo kake recepte? ne vem kako se pripravlja.

hvala in dobro kuho.

Najprej vsaj meni za pojasnilo, kakšen krompir pa je to? Prvič slišim.

Ali je kaj novega na tem področju?
Ali že imate kakšne izkušnje s pripravo tega krompirja?
Prosim za kakšen recept.

To vrsto krompirja pri nas uporabljajo lovci za krmljenje divjih prašičev, med 2. svetovno vojno pa so ga otroci kopali iz zemlje, ker so bili lačni.

Ko gomoljiko enkrat posadite v svoj vrt, se je težko znebite. Gomolji imajo obliko enega velikega ingverja in dozorijo oktobra ali novembra. Takrat ga začnete kopat iz zemlje za svoje potrebe. Tudi ko skoplete vse, ostane vedno v zemlji kakšna majhna koreninica, ki se razvije naprej…

To sem prvič storila tudi jaz… Potem pa mi je gredo s tem krompirjem zadelal sneg… Spomladi sem imela iz 5 majhnih gomoljčkov 3 samokolnice velikih gomoljev in še voluharja (ki uživa v teh gomoljčkih).

Sicer pa… Najboljši je surov (ga grickaš kot korenje), primeren je za diabetike, ker nima glutena…

Če želite uživati v krompirju, si raje skuhajte kakšnega našega “Igorja” ali kaj podobnega.
Topinambur je za sladkorne bolnike in posebneže. Kuhan je neokusen in res ne vidim potrebe, da bi ga zamenjali s pravim krompirjem.

cek kdo zeli recepte za topinamburi ali papezovo repico ali….. nam me klikne z veseljem mu bom pomagal in imam nekaj recedptov

bay
crocuta

Predlagam, da se recepte objavi kar tu na forumu, in bodo na voljo vsem bralkam in bralcem.

Če sem prav razumela je to sladki krompir, eni mu pravijo tudi “batat”??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close