Najdi forum

topinambur

Če ima kdo kakšen recept za pripravo topinamburja, bi mu bila zelo hvaležna. Ali je boljši kuhan ali surov?.Ali, če kdo pozna njegove zdravilne učinke?

Jaz ponavadi skuham juho: gomolje olupim, popražim malo čebule, dodam gomolje, zalijem z vodo ali juho, začinim po okusu in kuham. Pol pa s paličnim mešalnikom zmeljem in dodam kislo smetano. Zraven pa na kocke narezan in popečen kruh.

Lahko ga tudi ocvreš: gomolje olupiš in na pol skuhaš. Ohladiš, spaniraš in ocvreš.

Glede zdravilnih učinkov pa nimam pojme. Vem le, da ima namesto škroba inulin in je primeren tudi za sladkorne bolnike.

LP
Lena

Na forumu vrtičkarji sem nedavno napisala nekaj receptov pod temo topinambur.

Mi lahko zaupaš, kje si dobila topinambur. Jaz ga mrzlično iščrm.

LP
EvaK

Najlepša hvala za recept, vendar imam še eno vprašanje. Kako ga olupiš surovega, ker je tako zguban? Mislim, da ga z lupljenjem surovega precej vržeš stran.

Par gomoljev, da ga poskusim, mi je prinesla sodelavka iz njenega vrta v Goriških Brdih. Tam ga lahko koplješ celo zimo.

Občasno se dobi tudi na ljubljanski tržnici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close