Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika topel kruh nezdrav???

topel kruh nezdrav???

Pred kratkim sem slišal, da je baje topel kruh nezdrav.
Je to res=???

Pravijo, da je “težek” za želodec in marsikomu povzroča kislino. No, jaz ga lahko jem brez problema, edino potice pa ne smem. Še s hladno imam težave, mi obleži, kot bi kamne jedla.

lp

Julija

To sem slišala tudi jaz, a ga še vedno jem. Zaenkrat mi ne povzroča težav. In tudi potico jem samo dokler je še topla. Potem pa zanjo ne dam več 5 para. Da ne govorimo o pincah. Kako so dobre dokler so tople, potem pa… Samo še v kavi.

Tudi jaz sem slišala, da je tako, pa doma pečen kruh kljub temu jemo vedno topel. Kaj pa pizza? Saj je ravno tako kvašeno testo… morda pa je to le še ena tistih (ne rečem, da ne pametnih) opozoril naših babic, prababic…

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni pa to o pizzi tudi na pamet ni prišlo. Sem se pa spomnila, da tudi buhtlje pri nas jemo še tople oz. vroče, če sem poštena. Mogoče je pa to res, tako kot praviš Vladka, opozorilo naši starih mam.

lp

Julija

Če bi jaz pojedla toplega kruha toliko, kot bi si želela, bi mi gotovo škodilo – to je pa ena od tistih reči, ki najbolj fantastično dišijo, pa ne moreš nehat jest, ko ti enkrat pride pod roke. :-)))) Tako da “škoda” nastane po mojem bolj zaradi prevelike količine (ker potem res ne poješ samo enega kosa) kot zaradi same toplote. Tudi druge jedi so pripravljene iz kvašenega testa, pa se uživajo tople.
Joj, se mi pa kar sline cedijo, ko sem mislila na topel kruh…
Še dobro, da imam eno žemljico, ki je ostala od včeraj – pogrela jo bom v MV, pa kislo smetanco zraven. Njami :))))))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ej, kaj so že to pince? ime mi je tako znano, pa ne vem, kaj naj si predstavljam! A so to tisti rahlo sladki, zviti, rahli polžki?

Obilo uspeha!

Joj, kako nas je prababica svarila pred toplim kruhom…

Se pridružujem mnenju, da gre verjetno prej za količino in res za tisti občutek kamna v želodcu.
Bi pa bilo fino slišati, če kdo pozna bolj kemijsko-biološko-fiziološko ali kakšno že razlago.

LP Mimi

Hej! Pojasnilo s Primorske, kjer so doma najboljse pince!
Se zlasti, ce so narejene po vseh pravilih in pecene v pravi krusni peci pri prijazni nonici:)

Preprost hlebcek dobrega mlecnega sladkega kruha z zarezo v obliki kriza in diiisiiii:) ker so disave vmesene zraven. In prilega se dobri kavi.In za velikonocne praznike ne sme manjkati:)

Mlinotes jih posilja v trgovine.

Spomin na topel domac kruh!

Na Jezerskem so pekli kraasen kruh in z mozem sva komaj docakala, da so ga vzeli iz peci, takega disecega, vrocega, da sem ga komaj drzala in odlomila in jedla samo skorjo, prav vso z rezinami dobrega prsuta:)))

Nobenemu nic slabo:) Je bil pa pogled na tisti oguljeni hlebcek kaj zalosten:( Posusila in razdelila zvalcam:)))

Vest potolazena!!!

Lepe proste dni zeli Babi z obale

l

Babi, vedno me prehitiš z razlago.
Pa bom vseeno še nekaj dodala. Pince so sladek kruh, lahko so celo iz istega testa kot potice, le brez file.

Tako je, jzst:))) Tudi tako testo.

Sicer sem originalni recept tu ze napisala.

Pozdravcek Babi

Jaz sem že večkrat razmišljala o tem, da je bil topel kruh nezdrav včasih, ko kruha ni bilo na pretek in bi se ga toplega preveč pojedlo. Mogoče ne razmišljam prav, a meni se zdi to kar logično. Morda se bo oglasil kdo, ki ima bolj znanstveno razlago. 🙂
Seveda gre pa tudi pri toplem kruhu za to, da moraš imeti mero. 🙂
Pa dober tek!

Meni se zdi tole tvoje razmišljanje prav logično.

lp

Julija

Topel kruh ni škodljiv, meni se ni nikoli zameril, čeprav ga pojem v 2-3X večji količini, kot pa če bi bil ”hladen” oz. netopel. Res pa je, da je zelo težko gledati na količino, ker kar sam leze v usta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close