Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style tonik + alkohol

tonik + alkohol

Punce, ful me zanima pa spodnji forum (kozmetičarka) ne deluje o… zakaj ni v redu, če je v toniku alkohol? Jaz sicer gledam, da kupim brezalkoholni tonik … samo zdaj sem se zafrknila in kupila enega, ki ima 8% alkohola.
Skratka, zakaj ni v redu lakohol? OK alkohol izsušuje ampak tudi temeljito očisti … a je 8% preveč za normalno kožo?

Hvala!

Na daljsi rok ti bo alkohol gotovo precej unicil in izsusil kozo. (lastne izkusnje). Vsekakor je strup za kozo!
Kater tonik pa je to?
Po mojem je fora tonika, da ostrani se minimalne ostanke necistoc, ki jih je pustilo mleko ali gel, drugace pa bolj da navlazi in tonizira kozo.
lp

Vloga tonika je, da koži po čiščenju vrne ph vrednost.Če nimaš suhe ali izsušene kože, ne bo nič narobe malo alkohola (preveri na katerem mestu je napisan-prve štiri sestavine so najbolj pomembne, pa največ jih je notri). Alkohol bo odstranil višek maščobe od čistilnega mleka, uničil bakterije zaradi katerih nastajajo ogrci in mozolji, zaprl pore, dezinficiral kožo,mogoče malo izsušil, pa zato uporabi dobro kremo na koncu. Pa vseeno ne pretiravat z ničemer. Naj koža malo tudi sama dela:)
LP, Tasa

pod nobenim pogojem ne nanasaj alkohola na kozo.Seveda ce ji hoces dobro.

Pa tud 8% alkohola je precej veliko.

Če imaš mastno kožo, ti ena steklenička takega tonika ne bo škodila, če pa imaš mešano ali suho kožo, pa ga ne dajaj gor, ker ti že itak izsuši kožo, če imaš pa že v osnovi suho, pa tvoji koži sploh ne bo pasalo.
Podari ga komu, ki ima mastno kožo.

Irena

Pa tudi za mastno kožo ni nekaj ekstro dobro, sploh ne, če že pred nanosom tonika uporabljaš mleko/gel. Izsuši in iritira kožo.

Izsušena koža vam začne posledično več maščobe izločat- začaran krog, če dajete na kožo bolj in bolj agresivna sredstva vključno z alkoholom.

Na žalost preizkušeno na lastni koži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close