Najdi forum

toner ali tiskalnik?

Imam tiskalnih HP1020, pa se pri tiskanju pojavi vzdolžno slabo natiskanih kakih 5 cm, po celotni strani. Če toner pretresem se to za nekaj časa uredi. Kupila bi nov toner, vendar ne vem, kaj če je problem v tiskalniku?
In če tiskalnik, katerega priporočate? Ne rabim barvnega, rada pa bi, da tonerji ne bi bili med najdražjimi.

Hvala

Pozdravljena,

prvič lj1020 je bila dobra izbira ko si kupovala tiskalnik , ki je sicer sedaj malce že ven iz prodaje. Pri tebi bi prej rekel , da je kriv toner saj toner ko ga pretreseš normalizira malenkost tiskanje nato pa zopet začne nagajat. Kkar pomeni, da verjetno nekaj praha še dobi nato pa ga ne more več. Če se bi odločala kupovat nov tiskalnik , kar bi bilo najbolj smiselno ti sploh nebi predlagal laserca (ne se križat kar govorim ampak verjemi mi da je bolje zate). Če ne potrebuješ multifunkcijske naprave ti definitivno predlagam tiskalnik HP OJ 8000DN PRO. Gre za inkjet (na kartuše) tiskalnik, ki je namenjen večjemu številu izpisov (kot je laserc) predvsem pa poceni potrošnem materialu. Gre za novo obliko inkjet tiskalnikov , kjer se kartuše ne sušijo in izredno malo črnila porabi. Glede stroškov je tako: Tiskalnik ima ločene kartuše (1 črno in 3 barvne). Oznaka kartuš je 940 ali 940XL – to pomeni , da je noter večja kapaciteta črnila. Kartuša 940XL stane približno 40€ črna natisneš pa približno 2000 strani (primerjava laserca za priblizno enako število strani cena tonerja 80-100€), barvne kartuše stanejo vsaka posebej XL seveda približno 25€ za 1400 strani. Glede na to , da imas ti 1020 model ki ni barvni ga lahko primerjas z 1215 modelom ki je barvni laserc in stane vsak toner posebej od 80 do 100€. Kar pomeni stroški 4 x npr. 80€ je 320€. Pri tem tiskalniku dobiš vse kartuše za ceno enega tonerja in izpisa imaš isto. Mogoče se ti sliši neverjetno ampak dejansko je tako;). Poleg tega ima tiskalnik , ki ti ga priporocam še funkcijo duplexa ( obojestransko tiskanje) in pa mrežnega priklopa. Cena tega tiskalnika je 150€. Jaz bi dobro razmislil;) Pa še nekaj…pravilo pri tiskalnikih “poceni tiskalnik, drag potrošni material”

Sam bi se najverjetneje vseeno odločil za obnovljen toner ( http://www.tiskajpoceni.com/artikli.php?id_izd=605 ). Razlika 120 evrov se mi nekako ne zdi ravno malenkostna, če rabim tiskalnik le za občasno domačo uporabo.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Hvala vama za odgovor. Ali je vzdolžna sled nepopisanega na listu znak, da barve zmanjkuje, ali je mogoče kaj z valjem narobe?
Saj vem, morala bi vprašati na servisu, ampak me zanima, če je to tipično za pomankanje barve?
Če je, se bom verjetno odločila kar za nov toner. Sem pogledala FENIKS STANE 29 EVROV, ZA 2200 listov pri 5% pokritosti.
Pa bo za nekaj časa, potem pa hop na nov tiskalnik.
Ima kdo izkušnje s feniksom?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close