Tomino (sir)
Za vse tiste ki poznate sir tomino. ( tako se rece po italijansko)
en zeloooo dober recept.
Sircek prerezes na polovicko.
Vzames 4 kolobarje svezega ananasa, na njega polozite polovicko tomina ( trda stran spodaj) in malo posipate z orehi. Jaz sem za vse 4 porabila en oreh. Sem ga na drobno narezala.
Das v pecico, se bolje je pa v mikro za minutko, toliko da sir rata mehek.
Res je zelo dobro. Jaz sem imela pomisleke ,ko mi je to razlagala vceraj ena gospa. Potem sem pa zvecer naredila in smo vsi ostali brez besed.
Jaz ne vem, ce se tomino dobi tudi v Sloveniji. To je en sircek, okrogel, premera cca 5 cm in debel dober cm. Ponavadi se ga zavije v koscek speha ali prsuta in popece na ponvi, toliko da se zmehca.
Na siru so vidne crte, kot da bi bilo od zara.
Ce bo kdo poizkusil naj sporoci, kako se mu zdi.
Nazadnje bi vas pa vse pohvalila. Res ste vsi super tukaj. Se najraje pa prebiram BABI. Poseben pozdravcek njej.
Forum je zaprt za komentiranje.