Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tole preberte:))

tole preberte:))

Pozdravčka vsem

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Da jih ne boš dobila po nosu ;-))

Jaz sem bila zadnjič skoraj linčana ko sem dala link na pitulice alias mini sirove bureke ali kaj že ;-)).

Ja, tam lahko prepisujejo, samo od njih se ne sme – to je očitno njihova politika ;-))

Jap, sonce! Sicer pa tako nima več smisla spremljati obeh forumov, ker se tudi teme pišejo v stilu copy – paste na oba konca.

:))))))))))) Pssst!

Lep soooncen pozdrav; burja vam ge ne more odnesti, ker piha z nasprotne strani…je pa mrrrzla in huda, da je kaj:))) Babi

Ej, sonce, točno to sem hotela jaz napisati. Se še dobro spomnim, kakšen linč so zagnali.

Ja no…jaz sem tista, ki jih je tokrat “dobila po nosu”. Sem tako ali tako že obupala nad tem. Samo res me je zjezilo, ker so v receptu iste besede, kot so zapisane tukaj na forumu. In potem se delajo trapaste, da imajo pa nekatere ta isti recept že toliko časa! Ja seveda, odkar ga je nekdo (ne spomnim se več, kdo :)) napisal tukajle gor.

Ah ja… 🙂

Naj še jaz dodam svoje.
Praznovali smo rojstni dan s prijatelji. Hotela sem jih presenetiti z novim pecivom Skutine ledene kocke, ki sem ga dobila tukaj. Na moje presenečenje se oglasi prijateljica, ki pravi, da je to najboljše pecivo iz njenega otroštva. Njena mama pred več kot desetimi leti še ni spremljala MON-a, zato se mi zdijo nesmiselne takšne izjave.
Pa brez zamere.

hooo-haaa – od OGIJA
Po dolgem času , zopet med vami .Pozna se ,da je po vsej Sloveniji
hladno ,da ste se tako razkurile.Tudi vame ste od začetka metale
lonce – jaz pa nazaj ,bilo je čudovito čudno ,dokler se nismo uskladili ,
zato se pridružujem zg.omenjnim očitkom ,v vezi prepisovanja .Mi Amerike
ne bomo odkrili ker je že , tudi osnovnega recepta za govejo juho , katerega lahko vsak napiše-prepiše si ne moremo lastiti .NIHČE pa nam
ne more vzeti in prepisati našega znanja oz. kako pripravimo določeno
stvar kar si svetujemo med sabo ,če pa že prepisuje ,nam je lahko v
pohvalo ,da nekaj znamo pa še dobro bo jedel .
L.P. OGI

Drage deklice, ne gre za to, da tukaj objavljamo nove recepte. Sama sem že daaaaavno tega rekla, da tople vode NE bomo odkrili. Gre preprosto zato, da na kulinarika.net trdijo, da objavljajo avtorske recepte. VENDAR so tudi tam pojasnili, da je njihovo početje povsem legalno, dokler recept ni od kje DOBESEDNO prepisan. Brezveze. Meni se zdi mnogo bolj pošteno, da zraven napišeš kje si recept dobil, pa je tako problem rešen. Pa res to ponavljam že kot papiga.

:))) Danes sem pravzaprav prvič vse tole besedičenje prebrala in se mi zdi naravnost smešno:))))

…pol je pa tista rekla to, kar ji je una povedala, pol k’ je pa una rekla, da je soseda drugače rekla ……………….. :))) Kot v vrtcu!

Kot ste že napisale – tople vode se ne da odkrit! Za Ameriko tudi vemo kje je:)
O pitulicah je bilo mnogo govora – tudi jaz lahko napišem “originalen” recept iz Srbije, ki ga je moji tašči dala prijateljica:))) Pa bom rekla, da je njen/moj in ne od Babi:))) Pa je enak – ups, pri tašči manjka vejica! :))) Torej ni enak!:))

To je ravno tako kot, ko pišeš diplomsko nalogo, pa moraš biti “izviren” – če ne napišeš svojega vira, je groza, če ga lepo citiraš, pa si najboljši! :)))

In res ne vem zakaj na enem forumu, ki je konec koncev javen, ne bi bilo dovolj, da napišeš svoj “vir”. Ker mislim, da avtorskih receptov, predvsem tistih “ta pravih” naše generacije ne moremo več imeti.

Sem pa že od moje stare mame prevzela navado, da ob vsak recept vedno napišem, čigav je. In predvidevam, da tu ve v večini delate to.

Za lep zakljucek:)

Moja draga soseda je pred dvema letoma za novoletno darilo dobila srckano kuharsko knjigico od prijateljice, ki jo je izdala v samozalozbi.

Ze naslov je duhovit v smislu ” moja zgodovina skozi kuharske recepte”.

V njej so recepti z datumom, kdaj ga je dobila, od koga in od kod recept izvira. Tudi kaksna duhovita pripomba zraven. Sedaj pripravlja nadaljevanje . Zelo simpaticno.

Sama tudi nekaj podobnega sestavljam;vnuk mi bo racunalnisko opremil in se kaksno duhovito grafiko bo pritaknil. Kot dodatek bom pa dodala se zvezek receptov moje none, torej vnukove praprababice. Bo unikat… samo zanj in njegove potomce:)))

Lep vecer Babi

Babi, tole kar si napisala me je vedno mikalo.
Da bi napisala knjižico “svojih” receptov. Tudi to, da bi dodala recepte moje stare mame – iz takega velikega zvezka, kot so jih imeli včasih, pisano z lepo, lepo pisavo – iz kuharske šole.

Pa bom še nekaj let počakala:)

Nočko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close