Tole je pa preveč zame!!!
Zdajle pa resnično penim….
Malo se bom izlila, ker moram nekje spustiti malo pare. Upam, da ne zamerite, da tukaj. Za začetek za vse tiste, ki ne veste – stara sem 32let!
Moj dragi ima dve sestrici, mlajša je stara 17 let in doživlja zdaj v tem trenutku eno hudo obdobje, ko vem, da ji ni ravno lahko. Ima fanta, s katerim sta zadnje čase malo skupaj, malo narazen, ampak moje mnenje je, da se bosta pač zmenila po svoje.
Dopoldan je bilo dogovorjeno, da pride on-sestrin fant(bivši?) k meni po pač nekaj(saj ni pomembno) in nakar je on bruhnil malo s problemi na plano. Vse je vložil v to vezo, ona pa niti ne ve, ali bi bila z njim ali ne. Otročarije, boste rekle in kaj se imam obremenjevati s tem. Saj se ne. Rekla sem mu, da pač očitno še ne ve kaj bi rada, da vem, da mu je hudo, ampak, da se bo že nekako vse “poštimalo”, da naj raje malo bolj v knjige pogleda in naj naredi še ta zadnji izpit ter diplomo, ker je to na dolgi rok najvažnejše. Aja, pa rekla sem še, da sem sama videla, kako se je trudil za odnos, da vem, da je ogromno delal pri njih(kmetija) in da je škoda. Ok. Po mojem pač pogovorček brez teže.
Popoldne pa mi tamala pošlje sms, da me ima poln k…., da sem ji šla že od nekdaj na živce, da me zato vsi sovražijo. HALO??? Kličem, pa mi vrže dol, potem se oglasi mama, pa pravi, naj jo pustim, da je že eno uro zaklenjena v sobi in je ne spravijo ven. Kličem njega, pa mi je rekel, da ni nič kaj takega rekel in tudi on – naj jo kar pustim. Potem mi tamala pošlje še en sms češ da sem zanjo danes umrla – nekaj v tem stilu.
Toda, tole je tako napenilo stvari v meni, da bi najraje poslala kar vse k vragu! Tole obnašanje je zame preveč! Potem sem rekla mami, da se bom kar zdaj zvečer dol zapeljala in zbobnala oba na kup, pa vrzimo karte na mizo. Pa pravi mama, da je ne bom dobila iz sobe in da naj se ne sekiram. Hja, pa verjetno ji po mojem ne gredo najlepše misli po glavi, kajne? In tamala je še vedno njena, jaz pa nisem, a ne? Ampak, da se moram s takimi bizarnimi stvarmi ukvarjat? Sploh mi ne gre v račun. 17-letnica….Noro!
Mojega dragega, torej njenega brata ni doma, pride za konec tedna. Niti ne vem, kaj naj. Po telefonu ne bi rada tega razlagala, tudi ko pride, se mi zdi, da ne bo nič kaj nežno odreagiral. Kar vidim ga, kako jo bo poklical in vzrojil, potem pa bo šele cela štala pri bajti. Pa zamere…pa saj veste – starši vedno ščitijo svoje, še posebej tamale…da pa bi mu zamolčala to, pa mislim, da ne gre.
Prosim, komentarje!! Jaz še kar piham. A mi je treba vse to prenašat? Zdajle mi v podzavesti kljuje en tak glas, ki je vztrajen, da nobenega nikoli več ne srečam, da se jih izognem na celi črti in naj se imajo kakor se hočejo! Toda nisem ena xy oseba. Pa tu moj tamali je navezan na babico in…saj veste!
Te čisto razumem, da ti para uhaja pri vseh ventilih. Si pa mislim, da bi bilo najboljše, se malo umaknit in počakat, da se situacija umiri. Da te noče videt, da si zanjo mrtva itd. je čisto normalen besednjak 17-letnice. Nič od tega ni mišljeno tako, kot se sliši. Ampak to bi predvsem njeni starši lahko vedeli, se mi zdi, ne pa, da zganjajo tak cirkus.
Verjamem, da je bil zate pogovor s fantom brez neke teže. Vprašanje pa je, kako je on to razumel in predvsem, kaj je pravzaprav rekel ta mali. In naprej, kako je ta mala razumela. Tu je toliko členov in toliko možnosti za nesporazum, da me izid sploh ne čudi.
Saj pravim, po mojem najboljše, da malo počakaš. Mala bo čez par dni prišla k sebi in je čisto možno, da te bo sama poiskala. Takrat ji boš mogoče lahko razložila, da pogovor ni bil naperjen proti njej. Nikar se pa preveč ne trudi in predvsem se ne pusti sprovocirat, da bi se za nazaj poskusila spomniti vsake besede, ker se potem vse skupaj še bolj zaplete.
Enako s ta starimi. Ko se bo mala ohladila, se bojo stari tudi. Najboljše bi bilo, seveda, da se to zgodi, še preden se tvoj vrne. Potem bo zadoščalo, da mu samo na hitro omeniš, kaj se je med njegovo odsotnostjo dogajalo.
Če medtem ne bo boljše, pa lahko mogoče tvoj posreduje? Ne pri starih, da ne bo še on v vojni s starši, ampak pri ta mali. Ponavadi beseda velikega brata nekaj velja. In spet, ko se bo mala pomirila, se bojo stari tudi.
Nauk: kadar sta dva skup pa narazen, se pogovarjaj samo o vremenu in o rožah, ker drugače boš v vsakem primeru vsega kriva. Saj veš, najbolj udobno je poiskati krivca nekje izven sebe oz. svoje zveze…
Jaz pa mislim, da se bo smrklja še nekaj časa kujala, ker zgleda samo čaka, da lahko sprošča svoje divje hormončke, pa ni važno na koga. Si pač trenutno ti na tapeti, ker si malo nepazljivo kramljala.
Mislim, da bi bilo najslabše, da bi zaradi tega pripetljaja imela podobne debate še vidva z možem. Povej mu, da nisi rekla in mislila nič slabega, ostalo pa prepusti času in naj se oni sami s tem ukvarjajo. Itak, da bo tamala vedno bolj njihova kot ti, saj to je povsod tako.
Jaz sem pa mnenja, da vstrajaš, da se dobite in razčistite stvari. Meni tudi ne gre iz glave to, da ti je napisala, citiram: da sem ji šla že od nekdaj na živce, da me zato vsi sovražijo. Vprašala bi jo kdo so to vsi. Jaz osebno bi hotela preveriti težo teh besed, kot razumem si “nekako” član te familije, če omenjaš babico in tamalega. Torej, če je šlo tako daleč, čeprav po tvojem pisanju ni katastrofe in je le muha 17-letnice, bi zadevo prignala do dna. Če se je začelo z obtožbami naj se razčistijo, vendar povdarjam, rešuj v mirnem in prijaznem tonu.
lp in še se javi.
HVALA PUNCE!
ja moram pa povedat, da me je zelo iztirilo, čeprav si dopoveujem, da naj se skuliram, naj bom bolj pametna…kar do dveh zjutraj nisem spala. No, kot pravi Manca, sem rekla že včeraj zvečer, da pridem tja, da se usedemo in razčistimo, isto sem rekla tudi danes zjutraj, pa se tega otepajo 100 na uro. Verjetno imam jaz edina čisto vest, kdo ve? Tašča mi je tudi rekla, da naj nikar ne povem mojemu, ker ve da pbo znorel, ampak sem ji lepo povedala, da take stvari pač ne gre zamolčati. Pa da naj se ne sekiram….skratka me je malo mirila, kar se do zdaj še nikoli ni zgodilo.
Je pa res, da me še vedno boli. Koliko sem nepazljivo kramljala pa sama dobro vem, saj se zavedam vsega kar sem rekla. Vsakomur upam to tudi ponoviti.
Kaj pa vem, mislim, da bom bolj pametna, v smislu, da bom zelooo previdna v bodoče, da se bodo žal kontakti zreducirali na najnujnejše, da se bom raje obrnila k sebi in svoji družini…oni pa naj kar sami krotijo pubertetnico….nekaj ima pri tem tudi vzgoja.
Pozdravljena!
Ves kaj.Vsi imamo hormoncke,sploh pa ta punca.Samo pomisli,ko si ti odrascala,kaj vse si rekla svojim starsem ipd.Puca ima probleme sama s seboj in verjetno sploh ne razmislja kaj govori.Mogoce bi mene edino malo zasikiralo tisto.VSI TE SOVRAZIJO!To pa bi jaz osebno razcistila.Drugo pa naj ti ne seze do srca.Mene je zivljenje izucilo,da se ne mesam vec v nic.Ker na koncu si itak ti tisti grdi.Imas svojega otroka in moza.Zaradi njih se sekiraj drugo pa ni vredno!!!
zal
Mislim, da si imela pravo idejo, spravi oba na en kup in razčistite. Sama sem imela nekoč enak problem in sem ga potem samo tako rešila, saj je njegova sestra začela jemati stvari nazaj in se je vse razčistilo.
Če nooče iz sobe pa bodita z njenim fantom pred vrati. dejta ji vedeti da ne bosta šla prej ko da se pogovorite. Boš videla da bo pomagalo.
lp nija
matka, saj veš…potem pa se ta kača sms-jev ne neha. Mislim pa, da se tole ne bo tako hitro obrnilo, pa tudi jaz imam zdaj kepo v želodcu. Vseskozi pa se sprašujem, ali ne bi bilo bolj prav, da si izbijem vse iz glave, čeprav ne gre. Mislim pa tudi, da meje so in da ni prav, da vsem, ki so ali starejši,ali mlajši iščemo opravičila za nesramno, vulgarno obnašanje, pri tem ko nas kdo prizadene pa smo na konec koncev jezni še nase, ker ne zmoremo biti razumevajoči, bolj pametni itd. Vedo vsem odpustiti, jih pobožati po glavi tudi takrat, ko te nesramno ugriznejo?
No, ne bom vas več morila…
ah, kaj se boš sekirla zaradi ene nezrele hormonske bombe. pusti naj kuha mulo. sicer pa, kaj pa naj bi tvoj dragi naredil? te nadrl, ker se vtikaš, kjer ti ni mesto? ne bi rekla. po moje bi se smejal, ali pa bi smrklo nadrl, kaj se gre. ampak po moje po frčafela do konca tedna zadevo že prebolela. pa tudi če ne bo…klinc jo gleda
Bolj drek mešaš bolj smrdi, pravi star pregovor. Pusti vse na miru kot da ni vse skupaj besede vredno (saj res ni) ne pa da se tako sekiraš. Trikrat boš šla spat bo pa pozabljeno. Obrni na hec. Važno je, da se ne skregate zaradi take malenkosti. Ta mala je še krepko v puberteti izgleda. Razčiščevanje je popolnoma odveč.
Forum je zaprt za komentiranje.