Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tok zanič, da bi še pes premislil…

Tok zanič, da bi še pes premislil…

…preden bi pojedel.

Sem po dolgem času pripravila nekaj po receptu iz Kulinarike, recept sem izbrala ker je 5 obiskovalcev ocenilo recept kot 5 (odličen),sem rekla da tukaj pa res ne more biti dileme. No izpadlo je prav nasprotno, tako zanič, pravzaprav tako rez okusa, da smo vrgli na kompost.

Preden sem šla kuhat pa niti nisem pomislila, da brez začimb, česna, paprike, paradižnika (oz. omake) in še česa drugega tole ne more bit za pojest.

http://www.kulinarika.net/recepti/6013/gobje-jedi/ajdova-kasa-z-jurcki/

Kdo ocenjuje recepte, mi pa ni jasno….

Ha ha ha, ste bolj za šnicle najbrž.

Ajdova kaša z jurčki je pa drugače ena mojih najljubših jedi.

Začimbe v tej jedi so: sol in peteršilj.

Si pa taka kot moj fotr. Pri njem mora jed imeti omako, in ta omaka mora biti rdečkasto rjava.

Slabo si skuhala, nekvalitetne sestavine si nabavila, …
Ajdova kaša je tudi v kombinaciji z jurčki odlična. Jurčki pravzaprav so začimbe, ne rabiš drugih.

Če ti ne znaš kuhat niso recepti krivi…

Točn tko! Ajda ima izrazit okus, gobe imajo izrazit okus. Jaz sicer dodam žlico sladke smetane, če jo imam, pa ščep majarona. Čebule mora biti precej. gob tudi. In to je to – za polizat dobro!

Skuhala sem kot piše v receptu. Jurčke nabiramo sami, za ajdovo kašo sem dala pa 5 eur za kg (biološka pridelava).

Nismo vegetarijanci, se pa mesu izogibamo kolikor se da, ampak tole je pa res porazno. Recept zasluži oceno 1.

To je tako trotelziher recept, da mi ni jasno … Da nisi ti vsula celega kg kaše namesto stotih gramov na pol kg gob?

Kristusjezus, v gobe in ajdovo kašo paradjz pa pariko?!?!?! A v čokoladno torto tud mal faširane govedine vtlačiš? Pa na pico mal banae in sladke smetane?! Očitno nimaš pojma o kuhi, nimaš blage veze o tem, kateri okusi, katere začimbe in sestavine sploh gredo skupaj. Vejento poznaš samo “rjavo-rdeče” omake, kot je že nekdo ugotovil….Ajdova kaša z jurčki se ne je z nobenim “zosom”, lahko je sicer priloga kaki obari ali dobremu zrezku, vsekakor pa ne v zosu.

Recept je za moj okus okleščen, jaz ob naštetem dodam par zrn popra, lovorjev list in ščep majarona. Če imam, dam malo smetane, sladke, ampak to čisto na koncu. Česen sem not SPLOH ne paše, halo?!?!

Si pa vsaj duhovit in slikovit post napisala 🙂

Oooooooooooo boh pomagi – oooooooo mati Merija – joj prejoj!!!!!!!!!!!!!!

Zrna popra v nežno ajdovo kašo?????????? Ojoj. Ti nimaš pojma! Pa kaj to delaš??
A ne veš da to ni za skupaj?? O mati božja, ne noooooo!
Kako si ti neumna! Res nimaš pojma. Niti sanja se ti ne, kakšno škodo delaš. Kakšno škodo sebi in svojim. Js ne morem verjet.
O boh pomagej, moram bruhat. Umrla bom, ojoj ,………………..v ajdovo kašo daje poper??? PA TO NI RES, nooooo!! Ojoj!! ,

specifična jed, ki ni za vsak okus… vsaj jaz si tega nikoli ne bi naredila, pa če bi bil še tako perfekten recept 🙂

tole probi:http://www.kulinarika.net/recepti/14613/sladice/brownies-rjavcki-cokoladni-biskvit-kocke-z-orehi-in-mrvicami/

men pride to dobr…njaaamm

Kristusjezus, v gobe in ajdovo kašo paradjz pa pariko?!?!?! A v čokoladno torto tud mal faširane govedine vtlačiš? Pa na pico mal banae in sladke smetane?! Očitno nimaš pojma o kuhi, nimaš blage veze o tem, kateri okusi, katere začimbe in sestavine sploh gredo skupaj. Vejento poznaš samo “rjavo-rdeče” omake, kot je že nekdo ugotovil….Ajdova kaša z jurčki se ne je z nobenim “zosom”, lahko je sicer priloga kaki obari ali dobremu zrezku, vsekakor pa ne v zosu.

Recept je za moj okus okleščen, jaz ob naštetem dodam par zrn popra, lovorjev list in ščep majarona. Če imam, dam malo smetane, sladke, ampak to čisto na koncu. Česen sem not SPLOH ne paše, halo?!?![/quote]

A ti je fino, da si žaljiva????

In rajše že imam v hrani papriko in paradajz, kot pa smetano, fuuuujjjj.

No jaz ajdovo kašo velikokrat naredim. Delam jo pa po enem receptu iz kulinarike: prepražim por, dodam korenček, papriko in bučko, vse podušim, nato dodam kašo, zalijem in dušim do mehkega. Seveda je treba tudi posoliti in popoprati. Poskusi kdaj na tak način. Sem pa pred dnevi naredila zelenjavno juho in dala not pest ajdove kaše. Nam je bilo super.

Naredim jo pa vedno kot prilogo, najraje k rdečemu mesu (pečenki), tudi nam kot samostojna jed ne bi šla verjetno najbolj v tek.

Še poskusi in ne obupaj.

Potem ti pač ni dobra jed. Moja cimra je dol padala za neki avokadov namaz, ki se je meni zdel ogaben. Sto ljudi, sto čudi in kaj je pravzaprav s tem narobe?

Ja, glede psa imaš prva – naš tudi ne je gob 😉

Ajdovo kašo z gobami pa imamo vsi radi in bi jo vedno osenila s 5, razen če je kakšna nevešča kuharica na delu 🙂

Jaz sem bila tudi razočarana nad kulinariko. En recept so tule punce hvalile, na kulinariki je bil tudi dobro ocenjen, spečem in sem bila resno razočarana. Imam pač rada malo bolj zahtevne kombinacije in mi zgleda tile eksperimenti iz kulinarike ne pašejo. Jaz se bom lepo svojih kuharskih knjig držala, pa bo.

Se strinjam:)

Jaz bi enako napisala za pražen krompir ali pa krompirjevo solato, ki ju za nobeno ceno ne zmorem pojesti, vem pa, da ima 99% ljudi to zelo rado je.

Pač, okusi so različni in kar tako reči, da ti ni jasno, kdo ocenjuje recepte (->da torej sploh nima okusa in pojma, kaj je dobro), je podcenjujoče.

Delamo po podobnem receptu in zasluži visoko oceno. Smo jo jedli ravno v četrtek.

Draga avtorica, poskusila si neko jed, ki TEBI pač ni všeč. Z receptom ni NIČ narobe. Mar ne vidiš, da si preprosto smešna, s temi izjavami. Vsak človk, ki kaj poskusi, si lahko recept priredi po svoje, pa doda ščepec tega ali onega, odvzame ščepec drugega in si recept prilagodi lastnim brbončicam.

Recept ni prav nič kriv, če ti jed ni všeč, ali pa si slabo skuhala, ali so bile gobe prestare, ali neužitne in še in še bi lahko naštevali.

Drugič pa raje premisli, preden se tako osmešiš na čveku.

Zame je ajdova kaša ena zeeeelo krasna jed. Ampak tudi ne kompliciram s sestavinami: ajdova kaša, gobe, timijan, poper (O, LUBI BUH!), česen (O, GROZA!), peteršilj (LAHKO ŠE KAJ HUJŠEGA??!!) in na koncu sladka smetana. Njami. Pri nas imamo ajdovo kašo zelo radi in jo dajem tudi v čufte in filano papriko namesto riža. Krasna zadevšna.

Hahahaha… ti si pa res smešna 🙂 Veš kaj, ravno zdaj sem desca napol mrtvega izpod mize privlekla :):) Jaaa to bo, gobe so krive :)))

In res, za pop.. zanič je bilo. 🙂

Ajdovo kašo bom še naprej uporabljala le za zelenjavne polpete.

Eh, svašta. Se pač ne siliš z ajdovo kašo, če ti ni všeč okus. Ampak recept pa res nima nič s tem. Enako kot pravi Barca za krompir, bom jaz rekla za odojka, na primer. Meni je neužiten (ne glede na način priprave), večini ljudi se pa začnejo cediti sline, če ga samo omeniš.

Hahahaha… ti si pa res smešna 🙂 Veš kaj, ravno zdaj sem desca napol mrtvega izpod mize privlekla :):) Jaaa to bo, gobe so krive :)))

In res, za pop.. zanič je bilo. 🙂

Ajdovo kašo bom še naprej uporabljala le za zelenjavne polpete.[/quote]

1. Žalostno, da si tako neizobražena, da sploh rabiš recept za pripravo ajdove kaše z jurčki.
2. Vsem mnenjem navkljub, si ti še vedno vsa polna sebe in še vedno vztrajaš, da je z receptom nekaj narobe … premisli no.

Resnično, če ti neka jed ni všeč, še ne pomeni, da je zato kriv recept, temveč, tvoj način priprave ali pa, kot rečeno, okus za hrano.
ps: le kako, da nisi šla v “akcijo” in prepovedala restavracijam tovrsten meni sploh ponujat gostom, kaj šele pripravljati 🙂

Meni je ajdove kaše za polpete škoda, jo tlačim povsod namesto riža, pa nastanejo ajdote, poleg ajdove kaše mi je izredno všeč tudi pira.
Zanimivo, da tukaj toliko bentiš, v mnenja pod dotičnim receptom pa nisi napisala ničesar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close