tofu
Nekaj s tofujem – menda se imenuje Polentni narastek.
200 g polente zakuhaš v vrelo vodo, ki si ji prej dodala čebulo in origano. Mešaš 5 minut in odstaviš ter pustiš stati cca pol ure.Medtem v večji ponvi na olivnem olju prepražiš 200 g čebule (jaz vzamem zmeraj šalotko), 500 g olupljenega paradižnika (ko ni tistega pravega zrelega jaz raje vzamem pelate) in 200 g zdrobljenega tofuja. Rahlo soliš, popraš in dodaš majaron. Potem pol polente razporediš po dnu pekača in potreseš z naribanim sirom (en čisto majhen košček, recimo 5 dag je dovolj). Nato preliješ z nadevom in po vrhu nadrobiš preostanek polente in spet 5 dag naribanega sira. Pekač pokriješ s folijo in daš v ogreto pečico na 200 stopinj za 20 minut, nato folijo odstraniš in pečeš še 10 minut. Pa je za jest. Lahko je samostojna jed ali pa z zeleno solato. To je recept za štiri osebe – tako, da se količine lahko tudi prilagajajo.
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.