Tofu in sojin kruh
Draga Metka, ne vem konkretno, za kateri Rp gre, zato ti ne morem povedati.Sicer pa bos videla, po krajsem eksperimentiranju s sojo in njenimi produkti bos prava izvedenka za kombiniranje v prehrani.Samo poskusiti je treba.Ce pa te zanima konkretno, kam bi lahko dala moko namesto soje, pa kar napisi, se bomo potrudili..
Lp Mojca
Tofu
Sestavine:
– 500g soje
– pol kozarca mleka
– kvas
– sol
Sojo čez noč namakamo v vodi in jo nato skuhamo v neslani vodi. Ko je skoraj skuhana, odlijemo veliko količino vode, vendar ne vse in v njej kuhamo sojo še toliko časa, da postane mehka. Kuhano sojo pretresemo v glinasto posodo in jo pustimo vso noč, da se spremeni v želatinasto maso. Naslednjega dne jo pregrejemo in odcedimo. Sojo pretlačimo, da se spremeni v pire in dolijemo vodo, ki smo jo prej odlili. Dodamo mleko, sol, kvas. Počakamo, da sojina masa fermentira.
Forum je zaprt za komentiranje.