Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tofu in sojin kruh

Tofu in sojin kruh

Zanima me, če je že kdo naredil doma tofu in sojin kruh. V nekih knjigi sem našla recept za oboje, ampak bi raje videla, da mi kdo posreduje že preizkušen recept. Hvala.

Draga Metka, poisci med starejsimi sporocili, smo ze dosti napisali na to temo…

Lp Mojca

Mojca, najlepša hvala. Sem našla še veliko več kot sem iskala. Sicer so recepti, ki so bili objavljeni na forumu, popolnoma drugačni od tistih, ki sem jih našla v knjigi, ampak bolj zaupam preverjenim receptom. Zanima pa me še nekaj – bi se mogoče namesto soje dalo uporabiti kar sojino moko?

Draga Metka, ne vem konkretno, za kateri Rp gre, zato ti ne morem povedati.Sicer pa bos videla, po krajsem eksperimentiranju s sojo in njenimi produkti bos prava izvedenka za kombiniranje v prehrani.Samo poskusiti je treba.Ce pa te zanima konkretno, kam bi lahko dala moko namesto soje, pa kar napisi, se bomo potrudili..

Lp Mojca

Tofu

Sestavine:
– 500g soje
– pol kozarca mleka
– kvas
– sol

Sojo čez noč namakamo v vodi in jo nato skuhamo v neslani vodi. Ko je skoraj skuhana, odlijemo veliko količino vode, vendar ne vse in v njej kuhamo sojo še toliko časa, da postane mehka. Kuhano sojo pretresemo v glinasto posodo in jo pustimo vso noč, da se spremeni v želatinasto maso. Naslednjega dne jo pregrejemo in odcedimo. Sojo pretlačimo, da se spremeni v pire in dolijemo vodo, ki smo jo prej odlili. Dodamo mleko, sol, kvas. Počakamo, da sojina masa fermentira.

Mleko je verjetno sojino?

V receptu piše samo mleko – ni napisano ali kravje ali sojino. No, z možem sva nekaj preizkušala doma (sva vse vrgla proč) in sva se odločila, da bova odslej raje kar po tem receptu, ki sem ga dobila na forumu.

Za čist nevedno, prosim, če lahko bolj podrobno poveš. Koliko kvasa – eno kocko? Pol kozarca – je pol deci? Koliko časa, približno, pa potrebuje, da fermentira? In kaj potem narediš? Kako ga uporabljaš v prehrani? Koliko dni je lahko v hladilniku?

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close