točnost vlakov – nemčija
Ojla!
V marcu grem v Berlin in nato še malo po Nemčiji. Iz Berlina letim z EasyJetom in sicer je odhod ob 10:10. Ker bom obiskala frendico v Chimnitzu (smer – Leibnitz), ki je nekaj ur vožnje z vlakom oddaljen od Berlina, sem pregledala možne povezave z vlakom. Zanima me kako so po vaših izkušnjah točni vlaki? Ker cvikam da ne zamudim letala za domov….kot se je to že zgodilo fredu in to prou zaradi zamude enega vlaka???
Ful hvala za kakršnekoli informacije!
Uh, moje izkušnje z nemškimi vlaki so zelo slabe, kar se tiče točnosti. Večinoma vozijo bolj kot ne po urniku, ampak nikoli ne veš, kdaj kje kaj popravljajo ali pa enostavno nekaj ne dela. Ko sem se pred leti peljal prav proti Berlinu (bil je zadnji vlak tisti dan, zato je moral čakat, da je prišel še en drug in prevzel potnike) smo z začetne postaje štartali celih 45 minut kasneje od predvidenega časa.
Podobno se mi je zgodilo nekaj mesecev nazaj v Frankfurtu, ko sem na vlak, ki vozi na 20 minut proti letališču, čakal vsaj pol ure, čeprav je na semaforju pisalo, da pride čez 5 minut.
V glavnem, jaz vsekakor ne bi tvegal.
jjojoj…jzt mam tud slabo izkušnjo glede nemških vlakov… par postaj so dokaj točno prišli, a ko se je bližal zadnji postaji, smo zamujali krepko čez pol ure… nekateri potniki so se začeli pritoževati, saj so morali ujeti vlak za nizozemsko, in jaz tudi, so strojevodje poklicale tisti vlak in jim povedal da počakajo, saj je veliko potnikov do nizozemske… hvala bogu je vlak počakal, leteli smo k rakete, iz enega vlaka, na drugega, vendar smo le prišli…kasneje je pa vlak obtičal ker je lokomotiva al kuk je že tisto (velko modernejše??), se odklopilo od vagonov in šlo nekam v xx smer…začeli smo spraševati zakaj stojimo in so rekl da čakajo na drugo lokomotivo… in to je trajal dobro uro in pol… :/ na nizozemsko bi morala priti ob pol dvanajstih, prišla pa sem ob pol dveh, utrujena, izmučena, in najrajši bi nekoga ubila… tako da ti ne priporočam da se zanašaš na vlake…rajši pojdi prej na vlak, saj nikol ne veš…
Ja, točno taka je bila moja odisejada prvič v Berlin. Sploh nočem razmišljat kako sem bil takrat tečen. Čeprav, na cilj smo pa prišli. 🙂 Sploh večerni vlaki znajo met zamude. Sej pri DB nikogar ne pustijo samega na postaji, samo imajo pa vlaki zato tudi po uro ali več zamude. Je pač tako, da zadnji vlak vedno počaka, da pridejo vsi tisti, ki bi morali pripeljati na postajo pred njegovim odhodom.
Forum je zaprt za komentiranje.