toaster
Ker nimam prevec rada sunke,naredim toast samo s sirom:namazem najprej z gorgonzolo (-JIH JE VEC VRST-OD BLAGIH DO POKANTNIH -),nato dam sir za tost in na vrh slan filet.Je dobrega okusa.Vcasih namazem z duseno zelenjavo,kak kaper,olive in sir.Namesto kecapa dam posusene in v olju vlozene rezine paradiznika -pelati.Ce mi ostane pecenka,namocim rezino kruha ,notranja stran, v omako,dodam na tanko narezano meso,paradiznik Sedaj se ze povsod dobijo rezine malancan pecenih na zaru in v olju ;zelo dobro kot dodatek
Zveni bolj vege,nisem,le zelenjavo imam zelo rada.Sem ti kaj pomagala?Uporabljaj fantazijo in bos videla,kaj vam odgovarja.Lep dan Kaja s Primorske.
Pozabila sem povedati se nakaj dobrega.Poleti,ko so domaci paradizniki zreli,toda trdi, ,jih na drobno sesekljaj ( V itlijanskih restavracijah jih natakar v rokavicah pred tabo zmecka.) Na drobno narezi baziliko,posoli in popopraj. Popeci toaste,,jih vroce natri s strokom cesna dokler se cesen ves zriba v kruh,pokapljaj z olivnim oljem in na to z zlico nanesi paradiznik.Zelo osvezujoce,zdravo in podlaga za dobro vino.Kot otroci smo to imeli za malico.Rezine kruha je nona pekla kar na plati stedilnika.
V Italiji se to imenuje BRUSKETO.
Povej,kaj se ti zdi.Okusi so pac okusi. Kaja
Forum je zaprt za komentiranje.