Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika toast – rok trajanja

toast – rok trajanja

Ojla!

Kupila sem toast kruh in se zapičila v datum, ki ga sicer nikoli nisem gledala. No, datum je tako napol natisnjen, da se ne da prebrat. Ima kdo informacijo o tem, kako dolgo naj bi toast kruh počakal, če je originalno zapakiran? Par dni, par tednov?

Hej!

Kupujem samo od Zita, tisti temen; 4 v paketku. Vcasih je bil Mladi mesec, zdaj pa pise samo TOAST. Bel mi ni vsec.
Na paketku, ki ga imam v roki pise: Uporaba najmanj do 7.5. Kupila sem ga 30. 4. Nikjer ne pise, kdaj je bil izdelan. Mislim, da bi lahko trajal 1 teden.
Glede na to, da ga sproti dobivajo, mislim, da nima prav dolgega roka trajanja.
Se mi je pa ze zgodilo, da je bil v notranjosti plesniv ( so ga odstranili s police). To se rado dogaja, ker se nabere ob pretopkem pakiranju kondenz in potem v trgovini v enem dnevu splesni. Zato vedno dobro pogledam. Ce ga kupim na zalogo, ga doma dam takoj v zamrzovalnik.

Onih drugih velikih pakiranj nikoli ne kupujem. Tisti, ki imajo rok trajanja zelo dolg, imajo veliko dodatkov; tako razmisljam jaz…ni pa nujno, da imam prav.

Lp

Če ne bo več dober, boš takoj opazila, ker ti bo začel plesniti. Če ne že prej, kot je Babi napisala.

Tudi jaz imam najraje temnega Žitovega – polnozrnatega.

Včasih je na pakiranju od Žita celo pisalo, da je rok trajanja 45 dni od datuma proizvodnje.

Na teh majhnih ( 4 kosi) pise samo rok porabe in se dodatek:

Brez konzervansov. Lp

Vsaj tri tedne zapakiran, če ga odpreš, pa hitreje splesni.

Pri toastu hitro ugotoviš po vonju in izgledu, ali je še OK ali ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close