Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice To prav vidim, vstopnina na Vinarium Lendava 7 evrov???

To prav vidim, vstopnina na Vinarium Lendava 7 evrov???

V prihodnjih dneh sva z možem načrtovala obisk stolpa Vinarium, med drugim. Gledam na njihovi spletni strani, vstopnina za odraslega je 7 evrov??? Pa kaj so nori?
Cena za Eifflov stolp je 17 evrov, mimogrede, do 24 let 14,5.

Ajd, ne rečem 2 ali 3 evre, ampak 7?
Za otroke 5 evrov. No, imajo pa “ugoden” paket za družine 14 evrov za vse.

http://vinarium-lendava.si/sl/vinarium-lendava/cenik/

Da se razumemo, z veseljem zapravim ta denar za njihovo kulinariko, spominke itd., cena za nekaj, kar je bilo zgrajeno z našimi sredstvi – sofinancirala EU – pa se mi zdi perverzna.
[attachment=0]vinarium.jpg[/attachment]

Pyramidenkogel ima vstopnino 11€, brezplačno je za otroke do 5 let, družinska je 24 (in otroci morajo biti manj kot 15 let)….

pac ne gres…

sej je tud od spodaj lep za videti

ce bo pa slabo vreme je pa bz it gor, ker se ne vidi dosti…

a v tujini vam je tudi za vsak ogled težko plačati nabite cene.?

ne moreš verjet ane? Ja, tudi v tujini izpustimo kakšno znamenitost, če so mal smešni z vstopninami. Greš pogledat, če se ti zdi vredno, sicer pa pač mimo. In tudi mi smo Vinarium izpustili. Se nam pač ne zdi vredno toliko, kot računajo.

Tega projekta v Avstriji ni financirala EU, Vinarium pa smo financirali državljani EU. Očitno so tudi ime uporabili tako, da so ga ukradli kmetiji iz Bogojine.

Lahko bi nadaljevali v z umazanimi posli okrog Vinariuma, bodo domačini bolj znali povedati.

Upam, da imajo vsaj oni zastonj vstop na ta stolp. Če jim seveda sploh je do tega.

Glede na to, da ni tako visok kot Eifflov stolp, se mi zdi nižja cena primerna.

potem pa kar hitro domov

Domačini prost vstop? Ja, misli si! Plačamo prav tako, kot vsi ostali, nič ugodnosti.

Meni se zdi cena normalna. Se mi zdijo cene vožnje s pletno na Blejski otok bolj pretirane.

Za to, kar ponujajo, so absolutno predragi.
7 evrov za to, da se povzpneš nekaj metrov višje in imaš razgled – in to je vse?

7 evrov mi ne predstavlja nekega posebej velikega zneska, ne pustim pa se nate govati.
Najbrž računajo na to, da se ljudje pripeljejo 100 ali 200 km daleč in potem pač zamižijo in odštejejo tisti denar.

V Hrčkolandiji ti pa ni težko dodatno plačati razrez pice in postavitev mize? V Slovenijii bi pa radi vse zastonj? Tipični Slovenceljni

Sem plačala za celo družino, ampak iskreno, sem se počutila ogoljufano. Plačaš in vse, kar ti dajo, je razgled. Aja, pardon, omogočijo ti še, da kupiš par dragih spominkov.
Veliko potujemo, tudi plačujemo vstopnine, tale cena je pa hud nateg.
Za primerjavo: Ogled Pompejev za celo družino stane 25 evrov. Pa vzdrževanje in ohranjanje te zapuščine stane milijone.

V Hrčkolandiji ti pa ni težko dodatno plačati razrez pice in postavitev mize? V Slovenijii bi pa radi vse zastonj? Tipični Slovenceljni
[/quote]

??
Pred dvema dnevoma sem bila še tam, pa smo jedli v par različnih lokalih in nismo tega prav nikjer plačevali … pa cene imajo bolj prijazne kot pa na naši obali ali pa npr.v Ljubljani.

prav svinjsko visoke cene imajo tile naši turistični delavci…te znamenitosti so očitno na ogled le za tujce, za naše družine, kjer imata oba zaposlena minimalca, si to bolj težko privoščijo. Za v razmislek posredujem še info, da za ogled ZOO v Ljubljani 4 članska družina porabi 40 eur, v Zagrebu smo plačali 100 kun …cca 13 eur…..mi smo res čist evropsko orientirani, sam pri plačah smo …bolj proti Ukrajini…žal

vinarium ima 50 metrov, pyramidenkogel 100. (70 na razgledni ploščadi) na pyramidenkogel imaš poleg razgleda še bar, tobogan navzdol in razgled z 900 m nadmorske višine

na vinariumu nimaš na vrhu razen nekaj malega razgleda… nič.

[/quote]

??
Pred dvema dnevoma sem bila še tam, pa smo jedli v par različnih lokalih in nismo tega prav nikjer plačevali … pa cene imajo bolj prijazne kot pa na naši obali ali pa npr.v Ljubljani.
[/quote]

Hahaha…pivo v kampu 26 kun…..samo pri hrčkih….

??
[/quote]

[/quote]

a misliš, da je to drago?
http://shrani.si/f/2H/f8/46Cejh37/pivo-pariz.jpg
[img]http://shrani.si/f/2H/f8/46Cejh37/pivo-pariz.jpg[/img]

Te turistične znamenitosti niso namenjene vam, marveč tujcem. Župan Bleda vam je to tudi lepo povedal.

Vlada promovira turizem, ker je turizem ključna gospodarska panoga propadlih držav, v katerih nič ne deluje in kjer je prisotna huda revščina. Slovenija se zaradi slabe gospodarske politike pripravlja na to fazo, zato je ideja, da je turizem dobra reč, prisotna v javni sferi.

Turizem je škodljiv. Turizem uniči kulturo, izročilo, naravo, prostor, moralo. Iz mirnih in čudovitih kotičkov naredi onesnažene in zabetonirane kraje, iz zdravo konkurenčnih panog terciarnega sektorja ustvari korporativne pošasti, iz domačinov ustvari živčne razvaline, iz njihovih hčera pa prostitutke in žrtve seks turizma.

Turizem ni dobra reč, in mislim, da bi bilo treba organizirati proteste.

??
[/quote]

[/quote]

Pivo dobiš tudi za 15 kun. Tvoj problem, če si ga pila po 26.

V Ljubljani ZOO za 4 člansko družino znaša 27 evrov. To kar si ti navedla, je za 4 odrasle!

Drugače pa je Slovenija očitno še prepoceni. Vse zabasano s plehom, vsi nekam rinejo. Tipičen primer je bil torek – v kamniški bitrici prometni kolaps. Pred Kamnikom pa več kot 2 kilometrski zastoj.

[/quote]

[/quote]

Verjamem, da je kje tudi 15 toda to ne spremeni dejstva de je bilo v celem kampu 26. In cena 26 ni bolj prijazna kot cena v kateremkoli kampu v ljubljani.

[/quote]

a misliš, da je to drago?
http://shrani.si/f/2H/f8/46Cejh37/pivo-pariz.jpg
[img]http://shrani.si/f/2H/f8/46Cejh37/pivo-pariz.jpg[/img]
[/quote]

Je to kakšna restavracija v ljubljani ali na naši obali? Te cene namreč primerjamo…..

Sem primerjala konkretno cene v Fazani v Plodinah in trgovini v kampu Bi Village, cca 20-30% visje cene v kampu, razdalja med trgovinama 300 metrov.
Enako pivo v kaficu v Fazani, par metrov razlike lahko prinese vec kot 20% razlike v ceni. In enako je povsod, tudi v Rovinju je lahko kava 10 ali pa 50 kun, odvisno od lokala.
Ravno tako kot v Piranu ali pa v Ljubljani.

In definitivno nikjer nismo placali ne postavljanja/pripravljanja mize (pa nas je prislo tudi toliko, da so nam prestavljali mize) ali pa razreza pic. Niti filiranja rib v restavraciji…

[/quote]

Verjamem, da je kje tudi 15 toda to ne spremeni dejstva de je bilo v celem kampu 26. In cena 26 ni bolj prijazna kot cena v kateremkoli kampu v ljubljani.
[/quote]
Jaoo kot cehi delujes. Mi gremo na dopust in ne gledamo na vsako kuno. Da bi se iskali in preverjali koliko stane kepica sladoleda, sok, pivo, pica, potem raje ostanem doma in gledam kataloge pa pasem ucke. In prisparam tistih par sto kun.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close