To ni več prhljaj?!
zdravo,
no, jaz nimam problemov s prečko na levi ali na desni, mam pa dosti bolj motečo nadlogo; to, kar se nahaja na mojem lasišču ni več prhljaj, ampak že neka oblika seboreje (majhne bele hrastice, ki se pojavljajo ob robu lasišča in seveda odpadajo, srbijo pa tudi). S tem se borim že nekaj let, uporabljala sem freederm šampon, ki je približno pomagal, in ga seveda ne uvažajo več. Po tistem pa sem poskusila vse živo, pa še nisem našla učinkovitega šampona – Head & shoulders in Johnsonov baby šampon sta naredila več škode kot koristi, oronazol brc v temo, niti keunejev p13 v kombinaciji s tonikom ni naredil svojega. Neki šampon v obliki tablete so mi prodali tudi v Lushu, potem je bilo šele zabavno.
V obupu sem si naredila tudi “čelado” z mešanico olivnega olja, rumenjaka in ruma, pustila delovati ponoči, pa nič.
P.S.
Bila sem tudi pri dermatologu, ki mi je predpisal dve stvari, za katere sem v lekarni izvedela, da jih že pol leta ni na tržišču.
Ima kdo lepo prosim še kakšno idejo, saj sem že čisto obupala?!?
Ti je ze kdo postavil diagnozo luskavice? Gre za zelo težko oziroma neozdravljivo bolezen, za katero je v največji meri krivo psihično stanje, stres.
Vse si že poizkusila, kaj pa alternativne metode zdravljenja? Sprememba prehranjevanja, sproščanje- meditacija,joga….Najprej moraš ugotoviti vzrok zaradi česa se ti to pojavlja in šele nato se lahko lotiš zdravljenja.
Moje mnenje je, da nam stres povzroče 90% vseh bolezenskih stanj! Razmisli o tem in prebrskaj malo o alternativnih načinih zdravljenja.
veliko sreče, alenka
Že preko 10 let imam podobne težave. Tudi jaz sem preizkusila skoraj vse, kar se je dalo dobiti na tržišču (Freederm, Oronazol, Lush,…-včasih so bile težave po teh šamponih hujše, kot če bi si umila lasišče z navadnim šamponom). Zadnja tri leta sem uporabljala Lazartique šampon proti prhljaju (+krema). Bilo je precej boljše, vendar se je sedaj lasišče navadilo in ni več nobenega učinka. Sedaj sem začela uporabljati Vichy šampon za suh prhljaj. Le-ta je težave precej omilil, odpravil pa ne.
Verjetno gre res za luskavico na lasišču, zato se je treba sprijazniti, da razni šamponi in preparati težave le ublažijo, ne pa tudi pozdravijo. Mogoče bi bilo res vredno poizkusiti z alternativno medicino.
Lep pozdrav, Nena
Točno to je imel moj mož, kot opisuješ ti. Tudi njemu ni pomagal noben šampon, niti oranozol, pa od Vishy-ja ne, da Head and Shoulders ne omenjam….
Pred časom pa je šel k frizerju v Novo Gorico, kjer so mu ponudili Kerastase specifique (L’oreal) šampon in losijon. Sicer je za oboje dal cca 12 000 SIT, kar me je skoraj vrglo na rit, ampak resnično mu pomaga. Prhljaja ni več….tudi po treh, štirih dneh ga ni nič….sploh ne morem verjet, da stvar res učinkuje in sem mu že rekla, da ko mu zmanjka, da si bo mogel še kupiti.
Aja, to se da kupiti (naročiti) pri Mič Styling v Ljubljani, Kranju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici. Imam njihovo kartico, pa če koga zanima, naj napiše, pa vam napišem telefonsko št.
lp, Jessy
Forum je zaprt za komentiranje.