To je Andrej
Pozdravljeni
že večkrat sem na radiu ujela pesem ‘to niso sanje, to je Andrej, Andrej in Sonja’ in šele sedaj, po nekaj mesecih sem ugotovila kdo prepeva pa bi zelo rada kje dobila to pesem. Na radiu mi je nikoli ne uspe posneti.
Ima kdo pesem
Sonja Gabršček (GabEršček?) – Andrej
oziroma
Sonja Gabršček – To niso sanje
(žal ne vem točnega naslova)
pa bi bil toliko dober, da jo lahko pošlje na e-mail ?
Hvala že vnaprej.
Sonja
Pozdravljeni,
tudi sam iščem to pesem že kar nekaj časa in bi bila zelo hvaležna, če mi jo lahko kdo pošlje na naslov: Hel1@kjesi.com. Hvala.
Tole je že zeloooo star komad, po moje tam nekje iz 1974, 1975…
V originalu je naslov Sonia, pel pa je francoski pevec Patrick Juvet.
Potem so zadevo prepesnili v slovenščino, dobila je naslov Andrej in Sonja – teksta je pa malo več, kot samo refren, napisan zgoraj, pa je že malce ušel iz spomina.
O Sonji Gabršček je pa dandanašnji težko karkoli najti, gospa gre po moje že tja proti šestdesetim…
še ena (malo starejša) Sonja
Tako, tako… komad je v originalu tuj in takrat je še sploh bila v Sloveniji “moda”, da kar je bilo tuje, so si naši glasbeniki sposodili.
Oh ja, Sonja Gabršček… ne neki proslavi je pela pred leti in si nisem mogel kaj, da ne bi pristopil do nje in jo direkt povprašal, če se da še kje dobiti njene VSE komade. Odgovor: jih še sama nima. 🙁
Jaz namreč že zelo dolgo časa iščem od nje (pa tudi od Lidije Kohont) “Danes mi je šestnajst let”. Prav tako priredba tuje pesmi “Happy Sweet Sixteen”. Potem si jo je ponovno sposodila Irena Vrčkovnik in zdaj po radiih vrtijo samo njeno verzijo, se mi zdi. Tastara od Sonje oziroma Lidije je pa izgubljena.
Pa pustimo to….
“Andreja” dobite danes. Samo še nekaj hišnih del opravim. 😉
Birot, a mi lahko pošlješ na mail mis2@email.si ? Pliiiiz!
Joj, še jaz bi prosila na x.vesna@gmail.com, mogoče ima še kdo original??
Hvala in lep pozdrav!
Oooo a zares od Sonje Gabršček? Jo imaš mogoče že na disku?
Na katerem eMule serverju pa si jo zasledila?
Ker teh verzij in od Sonje in od Lidije sem potegnil dol še pa še…. na koncu se je pa vedno izkazalo, da je ena in ista verzija – od Irene Vrčkovnik.
No… le včeraj sem dobil končno tapravo od Lidije Kodrič. Uau tisti glas, tisto cviljenje in škripanje gramofonske plošče…. užitek res!
Včeraj se mi je zdelo, da sem nekje videla “šestnajst let” od Sonje Gabršček. Danes pa ne najdem več.
A mi lahko pošlješ “Sonja in Andrej” na mis2@email.si?
Tnx, Sonja
Tudi sama že več časa iščem to pesem “Sonja in Andrej”. Ali mi jo lahko kdo pošlje na moj e-mail: aplusa@mail386.com
Bo Andrej presenečen!
Hvala
A lahko tudi jaz dobim to pesem, prosim. Na mail dajcka@gmail.com
Hvala
jst bi tudi ta komad pliz…hvala teta_sandra@hotmail.com