tla v kuhinji
Midva sva se pred leti, takrat še v finančni stiski, odločila za laminat. Čeprav sva bila nezaupljiva, se zelo lepo obnese. Imela sva srečo s polagalcem, odločila sva se za nekoliko dražji laminat in po sedmih letih je videti kot nov, čisti se zlahka, skratka, kljub prvotnim zadržkom naju ni niti najmanj razočaral. Poleg tega ni videti pretirano “umeten”, ampak spominja na smrekovino in je prav seksi …
gg, imam isti problem glede zamenjave tal v kuhinji.
Meni se zdi laminat za kuhinjo pretrd, po dolgem stanju verjetno ni dobro za noge, vsaj jaz imam precej občutljive. Sem pa videla zelo lep laminat v kuhinji – imitacijo keramičnih ploščic.
Plastificirana pluta je topla in mehka. Tudi sama jo iščem, ker se mi zdi, da ni več take izbire, kot pred leti. Navdušujem se za pluta parket, pa imajo samo lakiranega, rada bi pa plastificiranega.
Kaj pa topli pod? Imajo že zelo kvalitetne, s 15 letno garancijo – zaščitni PVC sloj je 0.6 mm, samo barve so pa, kolikor sem jih do zdaj videla precej obupne, vse so tako šaraste.
Jaz imam PVC ploščice – izgledajo tako, kot bi bile keramične ploščice velikosti ene 25 cm x 25 cm, so pa v bistvu PVC. Ko jih namažem z loščilom se svetijo in res izgledajo kot keramika. Polagajo se tako kot keramične – s fugami ali brez. Jaz imam brez. Pomiva se ful dobr, so trpežne, mehke in tople. Kupila sem pred nekaj leti v Ekostilu v BTC. Če bi še kdaj izbirala tla za v kuhinji bi jih izbrala ponovno. Tudi barvna paleta je bila že takrat kar pestra. Jaz imam bele z nekimi sivimi sencami – kot bel marmor.
Ful simpl so za vzdrževat in čistit.
Spoštovana gdč. Lola
Ne mleko, ampak Mik.
Cena najcenejše plastificirane plute je v trgovinah višja od boljših laminatov. Laminat brez težav z malo volje položiš celo sama, če ne pa jo lahko položi vsak malo bolj spreten prijatelj. Pri normalnih tlakih ni potrebna izravnalna masa. Za polaganje plute bo šlo težko brez “majstora.” Čas polaganja je bistveno krajši pri laminatu. Še ena prednost, ki pa ni v v ceni polaganja: kasnejša odstranitev je bistveno enostavnejša.
PS.: V kuhinji imamo pluto že 10 let, (prej smo imeli topli pod) in ko bomo menjali, bo to spet pluta. Ne glede na višjo ceno.
Forum je zaprt za komentiranje.